Utorak, 21. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Ratifikacijom Istambulske konvencije HDZ sam sebi kopa jamu…

Svi protekli izbori na prostoru EU pokazali su jačanje stranaka desnog demokršćanskog svjetonazora, kako zbog sve većeg imigrantskog vala koji razbija nacionalne vrijednosti i kulturu domicilnog stanovništva , tako i opće nesigurnosti u državama koje su poklekle pred udarom liberalnih ideologija koje promoviraju neprirodan stav prema društvu i državi.

Osjetivši to na vrijeme i znajući da će narod teško prihvaćati njihov pogled na vrijednosti života, čime će se u budućnosti dovesti u pitanje financiranja takvih udruga, pametno je iskazana teza o ugroženosti žena i djece i potrebi njihove zaštite posebno uređenom Konvencijom, koja će im osigurati bezbrižno financiranje u budućnosti bez obzira tko bude na vlasti.

Najlakši način za osiguranje novčanih sredstava je tobožnja briga za ugrožene, kao da Država nije u mogućnosti sama osigurati zaštitu, posebno žena i djece, već su potrebne dodatne udruge koje će svoj rad pod krinkom brige za nezaštićene koristiti i kao platformu za napad na ideološke neistomišljenike.

Bivša SDP-ova vlada, koja dijelom i pripada liberalnom svjetonazoru, nije ju ratificirala znajući koliko će to koštati državni proračun, a jednom potpisana Konvencija stvara i financijsku obvezu koju ne možeš jednostrano otkazati jer će to dodatno donijeti troškove na sudskim procesima.

Ako se pogleda koje strukture u Hrvatskoj podržavaju Konvenciju i vežu opstanak Vlade njenom ratifikacijom jasno je u kojem grmu leži zec. Zašto se HDZ navukao na tanki led, kopajući sam sebi jamu, pristajući na ratifikaciju pokazat će vrijeme, ali je sigurno da mu ista neće ići u prilog, znajući da upravo takve udruge vrše svekolike napade na demokrščanske vrijednosti kojima bi HDZ trebao i pripadati i braniti njihove opće prihvaćene stavove.

I dalje ostaje nejasno, zašto u tako kratkom vremenu Plenković diže cijelu stranku na noge, sastancima Predsjedništva, Nacionalnog vijeća, ministara i saborskih zastupnika podržavajući neupitnost vrijednosti Konvencije , odričući se dijela vodstva stranke i članova i ulazeći u sukob sa istaknutim znanstvenicima demokrščanskog svjetonazora i Crkvom u cjelini.

Iz kojih i čijih sredstava će se financirati cijeli projekt, a sredstva nisu mala, vidjeti će se u sljedećem proračunu.

Indikativan je napad EU administracije na Zakon o Hrvatskim braniteljima, na koji osim šturog priopćenja ministra Medveda nije bilo značajnijeg odgovora hrvatskih vlasti, a ni braniteljskih udruga. Juncker se u svom osvrtu na stanje u RH nije dotakao ostalih “privilegiranih” mirovina, od partizanskih preko saborskih do mirovina raznih službi, već su mu zasmetale samo braniteljske mirovine. Takve informacije i napadi na branitelje dobrim dijelom dolaze i od udruga čije će se financiranje sada i ozakoniti.

Slažem se da ne treba prejudicirati rješenja koja će donijeti hrvatska Vlada u pogledu osiguranja novčanih sredstava za provedbu Konvencije, ali koga zmija ugrize i gušterice se boji.

Nikada, ni u snu, nismo mislili da ćemo nakon Domovinskog rata biti izručivani međunarodnom sudu u cilju izjednačavanja krivnje za rat na ovim prostorima , biti gonjeni kao zadnji kriminalci , optuživani i presuđeni za UZP, a ipak, sve to smo prošli.

Zato, pamet u glavu..

Jozo Ribičić, brigadir u mirovini

Najnovije

Ravnatelj Jasenovca Ivo Pejaković podnio je ostavku: Ja odgovaram za rad ustanove

– Ovim putem bih istaknuo da je prema Statutu Javne ustanove Spomen-područja Jasenovac ravnatelj odgovorna osoba koja odgovara za rad ustanove, a samim time...

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

Foto:Podravski list   Do naših je dana enigmom ostao posljednji zadatak koji je Manolić dobio prije prelaska na oslobođeni teritorij. Riječ je bila o organiziranju dotad...

Ginekologinja odgovorila Bereckom: I mi trčimo za život, a očekuje se da taj isti život svojim rukama dokrajčimo

Foto:Facebook/Hod za život   Splitska ginekologinja Katarina Dvornik Meaški reagirala je komentarom na društvenim mrežama na objavu osječkog pedijatra Igora Bereckog vezanu za Hod za život. Berecki,...

Prvi parlamentarni sukob SDSS-a i DP-a, a sve je zakuhalo oko Baby Lasagne

Foto:Screenshot   Nakon prošlotjednog potvrđivanja Vlade, saborski zastupnici nastavili su s redovnim točkama dnevnog reda, a na početku ovotjednog zasjedanja pružena im je prilika i za...

DP: Suverenistički glas RH u Europskom parlamentu

Foto:Običan.info   Snažnu pobjedničku listu Domovinskog pokreta za izbore za Europski parlament otvara predsjednik Domovinskog pokreta, potpredsjednik Hrvatskog sabora i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a zatvara...