Razrješenja i imenovanja redovničkih svećenika u župama Mostarsko-duvanjske biskupije

U Mostarsko-duvanjskoj biskupiji je odlukom biskupa Petra Palića, na prijedlog fra Joze Grbeša, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije, došlo do imenovanja, razrješenja i premještaja redovničkih svećenika...

FOTO: MOSTARSKO-DUVANJSKA BISKUPIJA//BISKUP PETAR PALIĆ I SUDIONICI KAPITULA HERCEGOVAČKE FRANJEVAČKE PROVINCIJE

U Mostarsko-duvanjskoj biskupiji je odlukom biskupa Petra Palića, na prijedlog fra Joze Grbeša, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije, došlo do imenovanja, razrješenja i premještaja redovničkih svećenika koja prenosimo u cijelosti.

1. Fra Miljenko Šteko razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru.

2. Fra Marinko Šakota razriješen je službe župnika župe sv. Jakova apostola st. u Međugorju.

3. Fra Zvonimir Pavičić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Jakova apostola st. u Međugorju i imenovan župnikom iste župe.

4. Fra Dario Dodig razriješen je službe župnog vikara i imenovan župnikom župe sv. Ante Padovanskog na Humcu.

5. Fra Iko Skoko razriješen je službe župnog vikara župe sv. Petra i Pavla u Mostaru i imenovan župnim vikarom župe sv. Ante Padovanskog na Humcu.

6. Fra Petar Ljubičić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Paškala u Vitini i imenovan župnim vikarom u župi sv. Ante Padovanskog na Humcu.

7. Fra Mladen Herceg razriješen je službe župnog vikara župe sv. Jakova apostola st. u Međugorju i imenovan župnim vikarom župe sv. Ante Padovanskog na Humcu.

8. Fra Ivan Landeka ml. razriješen je službe župnog vikara u župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu i imenovan župnim vikarom u župi sv. Ante Padovanskog na Humcu.

9. Fra Dario Galić razriješen je službe župnog vikara župe Uznesenja BDM u Širokom Brijegu i imenovan župnim vikarom u župi sv. Mihovila arkanđela u Drinovcima.

10. Fra Marin Karačić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan župnikom u župi sv. Stjepana prvomučenika u Gorici.

11. Fra Goran Ćorluka razriješen je službe upravitelja župe sv. Ilije proroka u Veljacima i imenovan župnim vikarom u župi sv. Stjepana prvomučenika u Gorici.

12. Fra Ante Kurtović razriješen je službe župnika u župi sv. Ane u Ljutom Docu i imenovan župnikom u župi sv. Marka u Klobuku.

13. Fra Ljubo Kurtović razriješen je službe župnika župe sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan župnikom župe Bezgrješnog začeća BDM u Tihaljini.

14. Fra Željko Grubišić razriješen je službe župnika župe sv. Paškala u Vitini i imenovan župnikom župe sv. Ilije proroka u Veljacima.

15. Fra Branimir Musa razriješen je službe župnika župe Bezgrješnog začeća BDM u Tihaljini i imenovan župnim vikarom u župi sv. Ilije proroka u Veljacima.

16. Fra Stanko Mabić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan župnikom u župi sv. Paškala u Vitini.

17. Fra Ivan Boras razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Ilije proroka u Veljacima i imenovan župnim vikarom župe sv. Paškala u Vitini.

18. Fra Drago Vujević imenovan je župnikom župe sv. Ivana Krstitelja u Konjicu.

19. Fra Danko Perutina razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru i imenovan župnikom iste župe.

20. Fra Svetozar Kraljević imenovan je župnim vikarom u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru.

21. Fra Robert Jolić razriješen je službe župnog upravitelja župe sv. Marka u Klobuku i imenovan župnim vikarom u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru.

22. Fra Velimir Bagavac razriješen je službe župnoga vikara u župi sv. Mihovila arkanđela u Drinovcima i imenovan župnikom u župi sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu.

23. Fra Tomislav Sablje razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan župnim vikarom u župi sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu.

24. Fra Stjepan Neimarević imenovan je župnik vikarom u župi sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu.

25. Fra Ivan Marić razriješen je službe župnog vikara u župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu i imenovan župnikom iste župe.

26. Fra Vlatko Soldo razriješen je službe župnika župe sv. Ivana Krstitelja u Konjicu i imenovan župnim vikarom u župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

27. Fra Ignacije Alerić razriješen je službe župnika sv. Franje asiško u Rasnu i imenovan župnikom župe sv. Ane u Ljutom Docu.

28. Fra Petar Drmić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Franje Asiškog u Bukovici i imenovan župnikom župe sv. Franje u Posuškom Gracu.

29. Fra Valentin Vukoja razriješen je službe župnika župe sv. Franje Asiškog u Posuškom Gracu i imenovan župnikom župe sv. Ivana Krstitelja u Rakitnu.

30. Fra Stipe Biško razriješen je službe župnika u župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu i imenovan župnikom župe sv. Franje Asiškog u Rasnu.

31. Fra Hrvoje Miletić razriješen je službe župnika župe sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu i imenovan župnikom župe sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu.

32. Fra Bože Milić razriješen je službe župnika župe sv. Petra i Pavla u Mostaru i imenovan župnim vikarom u župi sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu.

33. Fra Stjepan Martinović razriješen je službe župnika župe Presvetog Srca Isusova u Kongori i imenovan župnim vikarom u župi sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu.

34. Fra Vinko Kurevija razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM u Seonici i imenovan župnim vikarom u župi sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu.

35. Fra Nikola Jurišić razriješen je službe župnog vikara župe sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan župnim vikarom u župi sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu.

36. Fra Stipe Marković razriješen je službe župnika župe sv. Stjepana prvomučenika u Gorici i imenovan župnikom župe sv. Franje Asiškog u Bukovici.

37. Fra Jozo Radoš razriješen je službe župnog upravitelja župe sv. Ivana Kristitelja u Roškom Polju i imenovan župnim vikarom u župi sv. Franje Asiškog u Bukovici.

38. Fra Mario Ostojić razriješen je službe župnog vikara župe sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu i imenovan župnikom župe Presvetog Srca Isusova u Kongori.

39. Fra Mladen Rozić razriješen je službe župnika župe sv. Franje Asiškog u Bukovici i imenovan župnikom župe sv. Ivana Krstitelja u Roškom Polju.

40. Fra Sretan Ćurčić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu i imenovan župnikom župe Uznesenja BDM u Seonici.

41. Fra Jure Barišić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu i imenovan župnim vikarom u župi sv. Jakova apostola st. u Međugorju.

42. Fra Franjo Markić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi sv. Ante Padovanskog na Humcu.

43. Fra Franjo Ćorić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

44. Fra Ivan Slišković, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Krista Kralja u Čitluku.

45. Fra Ivan Hrkać, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi sv. Jakova apostola st. u Međugorju.

46. Fra Slaven Brekalo razriješen je službe župnog upravitelja župe sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu.

47. Fra Stipe Rotim razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu.

48. Fra Goran Azinović razriješen je službe župnog vikara u župi Krista Kralja u Čitluku.

49. Fra Renato Galić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Jakova apostola st. u Međugorju.

L.K.