Real odbio Juventusovih 75 milijuna eura za Kovačića…

Iznos od 75 milijuna eura najveći je ikad ponuđen za nekog od hrvatskih nogometaša...

Mateo Kovacic scores in the first half of the Real Madrid vs Barcelona International Champions Cup friendly match at Hard Rock Stadium in Miami, Florida, on July 29, 2017. / AFP PHOTO / GASTON DE CARDENAS

Europski prvak Real Madrid odbio je ponudu Juventusa od čak 75 milijuna eura za prodaju hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića, tvrdi španjolski dnevnik AS.

Taj dnevnik tvrdi da je ponudu odbio trener Reala Zinnedine Zidane koji nakon odlaska Jamesa Rodrigueza sve više povjerenja daje Kovačiću. Hrvatski veznjak nije igrao na utakmici protiv Superkupa u Skopju protiv Manchester Uniteda, ali je bio jedan od najboljih u utakmicama španjolskog Superkupa protiv Barcelone, pogotovu u uzvratu na Bernabeu, gdje je dobio ovacije gledatelja.

Iznos od 75 milijuna eura najveći je ikad ponuđen za nekog od hrvatskih nogometaša. 

Kovačić (23) je već dvije godine (2013-2015) igrao u Italiji i to u Interu, odakle je 2015. otišao u Real gdje je dosad odigrao 52 utakmice.

No Kovačić je očito bio meta za budućnost. Tek su mu 23 godine, a već je odradio nekoliko El Clasica na zavidnoj razini. Mateo s Realom u dvije godine ima osvojene dvije Lige prvaka i španjolsko prvenstvo. I dok je prve sezone bio više promatrač, prošle je sezone osvojio oba najvažnija trofeja kao važan dio Zidaneovog stroja.

D.J.