Real potvrdio: “MODRIĆ ĆE VODITI KRALJEVSKI KLUB, on je prirodni lider i kapetan najbolje Hrvatske ikada”

Luka Modrić

Real potvrdio da je Modrić vicekapetan Kraljevskog kluba. Modrić će biti kapetan na terenu svaki put kada neće igrati Nacho, koji ionako već duže vrijeme nije član udarne Realove postave – dakle, većinu vremena će kapetan biti Luka Modrić. Španjolski mediji pišu da je to s Nachom tek formalnost jer je Modrić zapravo vođa momčadi, gazda svlačionice. Klub sa Santiago Bernabea kapetane određuje temeljem staža u prvoj momčadi, a Nacho je u klubu 22 godine.

“Luka Modrić i Toni Kroos ionako uvijek drže motivacijske govore pred utakmice te pričaju nasamo s igračima za koje ocijene da je potrebno”, piše Marca.

“Kapetan u Real Madridu, najzahtjevnijem klubu na svijetu, objedinjuje sve vrijednosti pa putem vrpce oko ruke služi kao primjer drugima”, poručio je klub.

“Nachu će se pridružiti Luka Modrić, prirodni lider i kapetan najbolje Hrvatske ikada. Karizmatičan i sposoban prenijeti entuzijazam na suigrače i publiku nosio je prvi put kapetansku vrpcu prije gotovo dvije godine”, naveo je Real Madrid.

Modrić, koji je od ljeta 2012. odigrao 488 utakmica u bijelom dresu, kapetan je hrvatske reprezentacije od 2016. godine. U nekoliko navrata je bio kapetan Reala uključujući prošlu sezonu kada na travnjaku nije bilo Benzeme i Nacha.

Podsjetimo, Španjolski nogometni klub Real Madrid, 14 puta prvak Europe, u srijedu je izvijestio da će u nadolazećoj sezoni branič Nacho Fernandez (33) biti prvi kapetan momčadi, a hrvatski veznjak Luka Modrić (37) njegov zamjenik.

Real Madrid je u videu objavljenom na Twitteru dodao i da će treći kapetan biti desni bek Dani Carvajal (31) a četvrti njemački veznjak Toni Kroos (33).