Revizija Petrov: Nema jednog žrtvenog jarca

Čelnik Mosta Božo Petrov, komentirajući u ponedjeljak revidirano financijsko izvješće o Agrokoru, poručio je kako "nema jednog žrtvenog jarca" te da ako su HNB, Porezna uprava, Ministarstvo financija i svi političari šutili deset godina onda može govoriti jedino o prikrivenom, organiziranom, kriminalnom pothvatu...

Foto/Fah

Čelnik Mosta Božo Petrov, komentirajući  u ponedjeljak revidirano financijsko izvješće o Agrokoru, poručio je kako “nema jednog žrtvenog jarca” te da ako su HNB, Porezna uprava, Ministarstvo financija i svi političari šutili deset godina onda može govoriti jedino o prikrivenom, organiziranom, kriminalnom pothvatu.

“Nema jednog žrtvenog jarca jer ovdje očito nije funkcionirao sustav”, izjavio je Petrov u Saboru.

Po onome što se danas moglo vidjeti, kazao je, odgovornost snose HANFA, Minstarstvo financija, porezna uprava, HNB.

“To su prava pitanja. Mi smo prije šest mjeseci izišli s informacijom da u Agrokor d.d. Porezna uprava nije provirila deset godina. Ako je HNB šutio deset godina, ako je Porezna uprava šutila 10 godina, ako su Ministarstvo financija i svi političari šutili deset godina onda  ja mogu govoriti jedino o prikrivenom, organiziranom, kriminalnom pothvatu”, .

Petrov je podsjetio i kako je upravo Most uspio nametnuti temu Agrokora u Vladi.

Upitan treba li aktualni ministar financija Zdravko Marić dati ostavku Petrov je uzvratio protupitanjima: ” Tko je poslao gospodina Marića na sastanak u Agrokor? Gospodin Plenković! Tko je od gospodina Marića tražio na sastanku u Vladi s gospodinom Todorićem da iznosi sve mogućnosti koje se mogu napraviti od strane države? Gospodin Plenković! Ja želim pričati o gospodinu Plenkoviću i njegovoj ulozi! I, to je razlog zbog čega on toliko brani gospodina Marića”.

Naglasio je važnost formiranja saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor. “Želim poštene i čestite ljude u tom povjerenstvu, ako je to moguće”, poručio je Petrov dodajući kako želi i da ono počne s radom odmah bez ikakvih odgoda.

Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak iznio je ranije u ponedjeljak podatke prema kojem je umanjenje ukupnog kapitala Agrokor grupe od 31. prosinca 2014. do 31. prosinca 2016. godine iznosilo 21,7 milijardi kuna, da je gubitak u 2016. godini iznosio 11 milijardi kuna te da je gubitak u 2015. godini nakon svih prepravljanja iznosio 3,6 milijarde kuna, u usporedbi s 1,2 milijarde kuna dobiti koju je prijašnja Uprava bila iskazala u 2015. godini.H

I.V.