ROKO MIJIĆ-OTVORENO PISMO MINISTRU HRVATSKIH BRANITELJA MEDVEDU…Osjećaj prozvanosti i odgovornosti mene osobno bez razloga , jako mi je poznat…

Naime Vi znate da sam bez ikakvog razloga bio optužen u aferi „Topnički dnevnici“...

Roko Mijić-Foto-Braniteljski portal

Otvoreno pismo člana Uredništva Braniteljskog portala Roka Mijića- ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu…

Roko Mijić

Ruđera Boškovića 18

21000 Split

Republika Hrvatska

Ministarstvo hrvatskih branitelja

                                                                                  n/r ministar Tomo Medved

Trg Nevenke Topalušić 1

10 000-Zagreb

  Poštovani Ministre,

obraćam Vam se u svezi Vašeg reagiranja na preneseni autorski tekst iz  Večernjeg lista, a koji je objavljen na Braniteljskom portalu.

Nemalo sam iznenađen da Vaša reakcija nije naslovljena na uredništvo portala, već na mene osobno i na moju privatnu adresu. Ja sam samo jedan od deset članova uredništva Braniteljskog portala.

Na neki način doveden sam u poziciju da se branim i nešto objašnjavam, a da ni sam ne znam zašto.

“Sporni tekst” koji je izazvao Vašu reakciju nije moje autorsko djelo, niti djelo bilo kojeg novinara BP ili člana uredništva. To je kao što znate Večernji list, autorice Renate Rašović.

Prenoseći “sporni tekst” na BP nije povrijeđen  Zakon o medijima članak 3., stavak 4., tako da ne vidim tu ništa sporno.

Sam članak je autorsko djelo uvažene novinarke Renate Rašović VL, nastao je na temelju godišnjeg izvješća Pučke pravobraniteljice Lore Vidović podnesenog Hrvatskom saboru. Svojom temom interesantan je i Vama, ministarstvu kojem ste na čelu, nama koji se bavimo braniteljskim temama, braniteljima, a u konačnici i Hrvatskom saboru, Vladi i svekolikoj javnosti.

Iz Vaše reakcije vidljivo je da reagirate na dva vama sporna  natpisa u samom tekstu: „ Zakon se ne primjenjuje smisleno, a branitelji i članovi njihovih obitelji nisu dovoljno educirani o svojim pravima.“ i: „Volio bih da ministar Tomo Medved kaže koliko je preporuka pisao kako bi se poštovao zakon koji je donesen u Saboru – zaključio je Maras“.

Poštovani Ministre, niti ja osobno na koga je Vaša reakcija naslovljena, niti kompletno Uredništvo portala, nemamo nikakvu vezu sa iznesenim interpretacijama i stavovima iznesenim u ovom tekstu.

Dopustiti ću si slobodu predložiti Vam da sa Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, te ukupnim naporima ministarstva da u implementaciji zakona i problemima cjelokupne braniteljske populacije, iznesete u javnost putem medija.

Na kraju, prenošenje cijelog članka iz VL, imalo je za svrhu informiranje, a ne nikakav napad na Vas kao osobu ili ministra i ne odražava moj privatni stav o Vama.

Dok vam pišem ovo „pravdane bez razloga“, vidim da je na Braniteljskom portalu izašao kompletan tekst Vaše reakcije, te se nadam da će te ti činom biti zadovoljni.

Objavljujemo u cijelosti demant minstarstva hrvatskih branitelja na tekst/ZORAN MARAS: ‘Zakon o hrvatskim braniteljima – mrtvo slovo na papiru’…

Osjećaj prozvanosti i odgovornosti bez razloga, jako mi je poznat. Naime Vi znate da sam bez ikakvog razloga bio optužen u aferi „Topnički dnevnici“.

No, to sam istina ne baš lako prihvatio kao posljedicu svega onog što sam u najboljoj vjeri dao za obranu Republike Hrvatske. Naš kruh počesto zna biti gorak i tvrd.

S poštovanjem,

Roko Mijić-član Uredništva Braniteljskog portala

Split, 17. travnja 2019.


Vezane vijesti;

-Objavljujemo u cijelosti demant minstarstva hrvatskih branitelja na tekst/ZORAN MARAS: ‘Zakon o hrvatskim braniteljima – mrtvo slovo na papiru’…

ZORAN MARAS: ‘Zakon o hrvatskim braniteljima – mrtvo slovo na papiru’…

-ROKO MIJIĆ: Kad se čovjek bar na trenutak osjeća jadno i bijedno !…

 

Comments are closed.