Rokovu u Pićnu u znaku 60. obljetnice svećeništva preč. Antuna Kurelovića

U župnoj crkvi Navještenja Marijina u Pićnu u ponedjeljak 16. kolovoza proslavljen je suzaštitnik sveti Rok, čiju su crkvu izgradili vjernici početkom 17. st...

60. OBLJETNICA PREČ. ANTUNA KURELOVIĆA PROSLAVLJENA NA ROKOVO

U župnoj crkvi Navještenja Marijina u Pićnu u ponedjeljak 16. kolovoza proslavljen je suzaštitnik sveti Rok, čiju su crkvu izgradili vjernici početkom 17. st, a domaći župnik preč. Antun Kurelović proslavio je 60. obljetnicu misništva…

S njime je koncelebriralo 12 svećenika, a propovijedao je njegov školski kolega vodnjanski župnik preč. Marijan Jelenić koji je također bio suslavitelj svoje 60. obljetnice misništva.

Propovjednik se osvrnuo na ondašnja teška vremena po vjeru i progone kad su kao mladomisnici počeli radom. A današnje je probleme, naglasio je propovjednik, moguće nadvladati rastom u vjeri poput svetog Roka koji je sve prodao, razdao siromasima i pošao putem vjere. U vjeri je najvažnija istina o Presvetom Trojstvu koje je po svojoj slozi i jedinstvu nadahnuće pojedincima, obiteljima, naraštajima i cjelokupnom društvu.

Na misi su bili gradonačelnik Dean Moženić i najbliži župnikovi suradnici, a uime Porečke i Pulske biskupije mons. Sergije Jelenić slavljeniku je prenio zahvalnost biskupije i darovao misnicu.

Javne su zahvale župniku izrekli psihologinja orguljašica Dubravka Lukšić, pravnica Davorka Smoković, pročitano je više čestitki i na kraju je župnik zahvalio svim suradnicima kroz šest desetljeća u radu na njivi Gospodnjoj.

L.K.