SABOR: ŽELJKO GLASNOVIĆ RASPALIO PO PRAVOSUĐU: ‘Strijeljao bih jednog suca ‘crvenog Kmera’, ali nažalost još ne živimo u takvoj državi’

Prema njegovom mišljenju, lustracija mora početi u pravosuđu i dok se ne riješimo pravne ostavštine SFRJ, od toga nemamo ništa...

RASPALIO PO PRAVOSUĐU

Kontroverzni saborski zastupnik iz dijaspore Željko Glasnović ponovno je izazvao grdne polemike svojim izjavama. Govoreći o nezadovoljavajućem stanju u pravosuđu kazao je kako bi strijeljao jednog suca, kojeg je k tome nazvao ‘crvenim Kmerom’…

Glasnović je kazao da je radio 10 godina u pravosudnoj policiji u Kanadi i da tamo sudovi rade dan i noć.

‘Dođeš, to melje. Nisi plaćao alimentaciju, je li to nasilje nad ženama? Itekako je. Imaš ti bandita, ima 10 ljubavnica, ženu, briga njega, desetero djece. To je uvijek skliska banana. To znaju i ovi neki u Saboru, skliska banana. Dvije kore, seks i lova, a nećeš plaćati za djecu. Ja sam tamo radio, tebe uhapse, imaš troje djece, nisi plaćao alimentaciju, kaže gospodin Smith, telefon, 4000 dolara i četiri mjeseca pritvora.

A ovdje nikom ništa. Standardne procedure za uspješnost rada, kako se ocjenjuje rad – neki suci imaju dva riješena slučaja, ovi drugi stotinu. Meni se hvali jedan crveni Kmer iz bivšeg sustava, sudac, da nije riješio nijedan slučaj u svojem mandatu u bivšoj državi. Prijatelju, ja bih njega strijeljao, a nažalost nemamo takvu državu još’, poručio je Glasnović, javlja Dnevnik.hr.

Prema njegovom mišljenju, lustracija mora početi u pravosuđu i dok se ne riješimo pravne ostavštine SFRJ, od toga nemamo ništa.

Željko Glasnović, govoreći o kaosu u pravosuđu, ispričao je i jedan vic.

Nedavno je u Zagrebu održana konferencija poštenih sudaca u Sheratonu, obojica su se pojavila.

Meni se hvali jedan crveni Kmer iz bivšeg sustava, sudac, da nije riješio nijedan slučaj u svojem mandatu u bivšoj državi. Prijatelju, ja bih njega strijeljao, a nažalost još nemamo takvu državu”, poručio je Glasnović.

“Kaos u pravosuđu je vezan za subjekt nasilja nad ženama. Džaba zakoni ako imamo čisti amaterizam i nedorečene zakone. Kako opisati stanje u pravosuđu? Ima jedan vic. Nedavno je u Zagrebu održana konferencija poštenih sudaca u Sheratonu, obojica su se pojavila. Moramo shvatiti jednu stvar. Bez pravnog okvira za investicije, nitko neće doći ovdje. Pedeset posto ljudi radi u državnim službama, tu nema strateških investicija.

I.V.

Comments are closed.