Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Saborska većina: “Povjerenstvo treba prestati s radom, jer je istraga postala pravomoćna”

Pozivajući se na Zakon o istražnim povjerenstvima, klubovi saborske većine u srijedu su ponovili da povjerenstvo za Agrokor treba prestati s radom, jer je istraga protiv Ivice Todorića postala pravomoćna.

HDZ-ov Branko Bačić osvrnuo se prozivku SDP-ova Davora Bernardića o HBOR-ovu kreditu Agrokoru iz 2016. i poručio mu da selektivno pamćenje kao malo gdje drugdje stanuje u SDP-u.

Taj zaborav posebno je uočljiv kad se raspravlja o radu Vlade u mandatu 2012.- 2015., dakle u mandatu Zorana Milanovića, poručio je Bačić šefu SDP-a koji je nakon stanke problematizirao HBOR-ov kredit dan Jamnici, Ledu, Zvijezdi i PIK-u Vrbovec.

Taj je kredit, tvrdi Bačić, dan s istom kreditnom ocjenom kojojm je unutar HBOR-a ocjenjivan status i kreditni potencijal Agrokrokora u vrijeme Milanovićeve Vlade, kad je HBOR odobrio kredite u iznosu od 365 milijuna kuna.

“Ako vam je sporan taj kredit iz 2016., onda su na isti način sporni i oni dani od 2012. do 2015. godine”, rekao je šef Kluba HDZ-a.

Podsjetio je da je u mandatu Milanovićeve Vlade “eksplodirao dug Agrokora”, da se koncern zadužio kod Sberbanke za milijardu eura, da su neki ministri čestitali Todoriću na najboljoj akviziciji.

HNS nema ništa protiv da bilo tko dođe pred istražno povjerenstvo, da se otkriva bilo što o nastanku Agrokora, no ima ako se ne držimo zakona, rekao je Stjepan Čuraj, pozivajući se na članak 4. Zakona o istražnim povjerenstvima, koji kaže da će povjerenstvo odmah prestati s radom ako je pokrenut sudbeni postupak.

Nezavisni Željko Glasnović ustvrdio je kako se na istražnom povjerenstvu “redaju svjedoci – kumrovački đaci, članovi Partije, pripadnici OZNE” i svi imaju selektivnu amneziju, pa je, možda, trebalo dovesti detektor za laž da se vidi tko govori istinu, a tko ne. “To je samo dimna zavjesa koja prikriva genezu privatizacije”, ustvrdio je Glasnović za povjerenstvo za Agrokor.

Oporbeni IDS drži pak da povjerenstvo treba nastaviti svoj rad, Ono istražuje činjenice koje nisu u koliziji s istragom DORH-a, građani trebaju znati istinu o nastanku i funkcioniranju koncerna, poručio je Tulio Demetlika.H

A.K.

Najnovije

Bomba iz NATO-a, Stoltenberg uputio apel, mijenjaju se pravila igre: Došlo je vrijeme, Ukrajinci gađajte ciljeve u Rusiji!

Foto:Platforma X   Stoltenberg je to rekao u intervjuu Economistu, nakon što se već dulje vrijeme raspravlja o tome, a Velika Britanija prije mjesec dana Kijevu...

Kažu da je on stvorio Tuđmana, a ne obrnuto: Poruka velikog domoljuba prije nego što je umro

Gojko Šušak u hrvatskoj će povijesti zauvijek ostati upamćen kao jedan od najvećih domoljuba, ratni ministar obrane Republike Hrvatske od 1991. do svoje smrti 1998....

Njegova su se proročanstva ostvarila: Gaddafi je odavno raskrinkao uvrnute vrijednosti Zapada i UN-a

Foto:Wikipedia   Libijski vladar Muammar al-Gaddafi Europi je predvidio upravo ono što se odavno dogodilo. Gaddafi je davno predvidio val useljavanja iz Afrike i sveti rat na...

Vučić uvređen i iznenađen!

Foto:N1   Srpski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je izglasavanje rezolucije o Srebrenici, ali i zastupnike crnogorske vladajuće većine koji su u parlamentarnu proceduru uputili prijedlog rezolucije...

Zašto Hrvati gaze po svojim stratištima?!

Foto:Katolički tjednik   Većina (srednje)europskih država ima muzeje posvećene žrtvama komunističkih zločina. Pa, ipak, kada je Stjepan Bartulica promovirao ideju o osnivanju takvog muzeja u Hrvatskoj,...