SAD nazvao venezuelske izbore “lažnima” i rekao da neće priznati rezultate…

Ovo je prvi službeni odgovor Washingtona na izbore organizirane u nedjelju dok prosvjedi u kojima ima mrtvih potresaju Venezuelu, gdje birači uvelike bojkotiraju izbore za koje je Maduro rekao da će biti početak "nove ere borbe" u toj krizom pogođenoj zemlji proizvođaču nafte....

Američka veleposlanica u Ujedinjenim narodima Nikki Haley
Američka veleposlanica u Ujedinjenim narodima Nikki Haley

Američka veleposlanica u Ujedinjenim narodima Nikki Haley rekla je u nedjelju da su izbori za Ustavotvornu skupštinu koje je u Venezueli organizirao predsjednik Nicolas Maduro, “korak prema diktaturi” i da Sjedinjene Države neće priznati nezakonitu vladu u Caracasu.

Ovo je prvi službeni odgovor Washingtona na izbore organizirane u nedjelju dok prosvjedi u kojima ima mrtvih potresaju Venezuelu, gdje birači uvelike bojkotiraju izbore za koje je Maduro rekao da će biti početak “nove ere borbe” u toj krizom pogođenoj zemlji proizvođaču nafte.

“Madurovi lažni izbori su još jedan korak prema diktaturi”, rekla je Haley u poruci koju je objavila na Twitteru. “Nećemo prihvatiti nezakonitu vladu. Venezuelski narod i demokracija će pobijediti”, dodala je.(Hina)

D.J.