SAD: Srednja škola u Virginiji zabranila božićne pjesme koje spominju Isusa…Izbacivanjem Isusa, gubi se i smisao Božića…

Savezni su sudovi potvrdili da škole mogu koristiti vjersku glazbu, umjetnost ili dramu, sve dok se materijal prezentira na objektivan način kao tradicionalni dio kulturne i vjerske baštine...

Srednja škola u Virginiji zabranila je božićne pjesme koje spominju Isusa Krista radi “očuvanja različitosti”, prenosi Life site news

David Allen, otac djeteta u srednjoj školi objavio je kopiju razmjene e-pošte u kojoj profesor objašnjava: “Imali smo nekoliko učenika koji nisu bili zadovoljni pjevajući pjesmu u kojoj se spominje Isusa “.

Odluka je donesena u dogovoru sa školskim administratorima kako bi škola postala “senzibilizirana” za učenike različite vjere.

Objave na web stranici škole pokazuju da škola slijedi suvremenu praksu davanja božićno-sezonskim svečanostima sekulariziranim imenima kao što su “Zimski koncert”.

Spomenuti otac učenika je zabrinut, jer se time isključuje njegovo dijete, a škola s druge strane poziva na različitost.

“Kršćanstvo zaslužuje zastupanje. To je škola, to je obrazovno iskustvo učenja”, rekao je. “Ne bih se suprotstavio mojoj djeci da pjevaju hinduinske pjesme tijekom njihovog slavljeničkog vremena “.

Savezni su sudovi potvrdili da škole mogu koristiti vjersku glazbu, umjetnost ili dramu, sve dok se materijal prezentira na objektivan način kao tradicionalni dio kulturne i vjerske baštine.

Socijalno-konzervativna grupa TFP prikupila je više od 17.000 potpisa za peticiju koja poziva ravnatelja dr. Dereka Wasnocka i školski odbor da promijeni politiku i stajalište.

“Kao osoba koja njeguje istinsku slobodu, poštujem vas i molim da ponovo stavite božićne pjesme koje spominju Isusovo ime u vašoj školi. Izbacivanjem Isusa, gubi se i smisao Božića”, zaključuju u peticiji.

D.K.

 

Comments are closed.