SAMO nekoliko dana nakon ratifikacije IK Ministarstvo znanosti i obrazovanja umjesto spola uvelo “rod”…

Hrvatski sabor je 13. travnja 2018., na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, ratificirao Istanbulsku konvenciju i potvrdio Interpretativnu izjavu koja je trebala umiriti državljane Hrvatske da se ni u kom slučaju ne radi o uvođenju rodne ideologije u pravni i obrazovni sustav Republike Hrvatske.

Trebalo je samo nekoliko dana da se pokažu učinci ratifikacije i „snaga“ Interpretativne izjave Vlade RH, donosi HKV.

Naime, 19. travnja 2018. Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske poslalo je mladim znanstvenicima u kojoj ih obavještava da je to ministarstvo pripremilo upitnik “(Samo)procjena stavova o mobilnosti”, i moli da ga se u što većem broju popuni i proslijedi drugima.

Sam Upitnik “(Samo)procjena stavova o mobilnosti” može se naći na poveznici OVDJE:

Upitnik je anoniman i sadrži 22 pitanja, od kojih se posljednjih 20 zaista odnose na mobilnost znanstvenika, a prva dva (koja su među onima na koje je potrebno obvezno odgovoriti) glase:

” 1. Koliko imate godina? *

2. Molimo Vas označite svoj rod. *

Ženski

Muški

Narod.hr piše da je od čitatelja, mladog znanstvenika zaprimio dokaz da je na službenim stranicama na Sveučilištu u Zagrebu, gdje je upitnik i objavljen uvedena čak i treća opcija roda – ‘prefereiiram ne odgovoriti’.

Naime, ponuđeni su “male” (muški) rod, “female” (ženski) rod i “I prefer not to say” (preferiram ne odgovoriti), što je vidljivo iz slike ispod.

Dodatak: E-mail koji je MZO poslao mladim znanstvenicima 19. travnja 2018.:
FROM: newfelpro [mailto:newfelpro@mzo.hr]

SENT: Thursday, April 19, 2018 1:39 PM

TO: newfelpro

SUBJECT: Poziv_ Upitnik “(Samo)procjena stavova o mobilnosti”

IMPORTANCE: High

Poštovani/e,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja pripremilo je upitnik “(Samo)procjena stavova o mobilnosti”.
Ovaj upitnik namijenjen je MLADIM ZNANSTVENICIMA S CILJEM PRIKUPLJANJA ANALIZE STAVOVA I MIŠLJENJA O MOBILNOSTI. Rezultati analize poslužit će kao temelj za izradu mjera usmjerenih na povećanje mobilnosti i sudjelovanje mladih znanstvenika u programu Obzor 2020. i budućem okvirnom programu za istraživanje i inovacije (FP9).

Molimo Vas da odvojite malo vremena i iskreno odgovorite na pitanja u upitniku te da proslijedite sljedeću poveznicu [1] svojim relevantnim dionicima u sustavu znanosti kako bi se obuhvatio što veći uzorak:
poveznica [1] .

Pojam mobilnost odnosi se na boravak znanstvenika/ice, zaposlenog/e na jednoj znanstvenoj organizaciji, na drugoj znanstvenoj organizaciji u svrhu provedbe znanstvenog istraživanja. Pojam se primarno odnosi na međunarodnu mobilnost (boravak na znanstvenoj organizaciji izvan matične zemlje).

Upitnik je anoniman te će se svi prikupljeni podaci koristiti isključivo kao skupina podataka za analitičku obradu.

Hvala Vam puno.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Uprava za znanost i tehnologiju
Donje Svetice 38
10 000 Zagreb
Hrvatska

Braniteljski portal

Izvor: narod.hr/hkv/

 

Comments are closed.