Nedjelja, 14. srpnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Sanja Bilač: Hrvatski narode, nema više odgađanja…

Narod koji je dao gotovo 1.200.000 potpisa građanskoj inicijativi o otkazivanju Istanbulske konvencije i inicijativi Narod odlučuje za promjenu izbornog sustava, Andrej Plenković proglašava marginalnim skupinama. Marginalizacija, po definiciji, podrazumijeva isključenost osobe ili grupe iz društva odnosno postavljanje na same margine društva te se smatra posljedicom diskriminacije. Ističe se kako marginalizirane grupe imaju otežan ili onemogućen pristup dobrima, uslugama i ostvarivanju prava. Ne čudi što Plenković u svome komentiranju volje naroda koristi upravo ovaj pojam. Odnosno poručuje kako hrvatski narod smatra marginalcima. A baš ih je on svojom politikom postavio na marginu društva. Zato ne iznenađuje činjenica što im sada oduzima pravo na odlučivanje o svojoj sudbini i sudbini Domovine.

Autor: dr. sc. Sanja Bilač

Izvjesno je kako aktualna politička elita predvođena premijerom Andrejom Plenkovićem napušta oblik vladavine utemeljen na demokratskim načelima i volji članova zajednice te  u Hrvatskoj umjesto demokratske vladavine uspostavlja režim. Stoga ne čudi negiranje volje naroda, ali istodobno ustoličavanje neprihvatljive političke skupine poput HNS i SDSS-a kojima narod nije dao potporu i ne smatra ih politički relevantnim akterima. Narod koji je dao gotovo 1.200.000 potpisa građanskoj inicijativi o otkazivanju Istanbulske konvencije i inicijativi Narod odlučuje za promjenu izbornog sustava, Andrej Plenković proglašava marginalnim skupinama. Marginalizacija, po definiciji, podrazumijeva isključenost osobe ili grupe iz društva odnosno postavljanje na same margine društva te se smatra posljedicom diskriminacije. Ističe se kako marginalizirane grupe imaju otežan ili onemogućen pristup dobrima, uslugama i ostvarivanju prava. Ne čudi što Plenković u svome komentiranju volje naroda koristi upravo ovaj pojam. Odnosno poručuje kako hrvatski narod smatra marginalcima. A baš ih je on svojom politikom postavio na marginu društva. Zato ne iznenađuje činjenica što im sada oduzima pravo na odlučivanje o svojoj sudbini i sudbini Domovine.

Kad prvi čovjek izvršne vlasti kaže kako referendum nije način na kojem treba odlučivati o izbornom sustavu, iako se radi o legalnoj i legitimnoj zakonom dopuštenoj inicijativi naroda, a njegov ministar dopuni kako se referendum ne će dopustiti, predstavljaju ne samo prijetnju i zastrašivanje ili pritisak na Ustavni sud već negiranje iskazane volje naroda utemeljene na pravu naroda koje proizlazi iz Ustava. Potvrda je to kako Plenković negira trodiobu vlasti, uzima apsolutno pravo odlučivanja i provodi diktaturu.  Ne dopušta promjenu vlasti koju narod traži, blokira institucije i provodi državni udar kako bi osigurao opstanak svoje vlasti.  Stvar je potpuno jasna. Ako se ispoštuju zakonski preduvjeti, referendum nije moguće spriječiti osim nasilnom zloupotrebom vlasti. Vlast je javno objavila kako je spremna ignorirati zakon i institucije. Sukladno tome, treba očekivati odbacivanje zahtjeva za raspisivanje referenduma. Zato se aktualna vlada odlučila za taktiku provjere svakog pojedinačnog potpisa prikupljenog za raspisivanje referenduma. Treba dobiti na vremenu kako bi se pronašlo rješenje, izigrao narod, njegova legitimna i zakonom dopuštena volja koja proizlazi iz Ustava. Zna dobro Plenković da bi referendumom bio matiran. Ako ga dopusti,  ima problem. Svjestan je da više ne će moći formirati vlast koju narod ne želi. A ako na bilo koji način opstruira i onemogući oba referenduma svjestan je opasnosti te riskira bunt i otpor naroda. Niti jedno rješenje mu ovog trenutka ne odgovara. Zato uzima vrijeme.

Rasplet Plenkovićeve politike


Danas, nakon više od dva desetljeća potpuno je jasno kako pomirba nije uspjela. Ona je trajala samo onoliko koliko je trebalo jugokomunističkim ostacima da se reorganiziraju i nastave protuhrvatsko djelovanje. Još jednom smo bili naivni kao mnogo puta u svojoj povijesti, još jednom kao guske u magli. Komunistički ostaci, jugoslavenski nacionalisti i srbijanski hegemonisti nisu prihvatili ponuđenu ruku pomirenja. To danas trebamo osvijestiti i prihvatiti. Pomirba nije uspjela. Lažima i podmetanjima pokušavaju nas uvjeriti kako je komunizam istovjetan s europskim antifašiznom, kako su ratni komunistički zločini nad hrvatskim narodom opravdani te revidiraju i iskrivljuju povijest podmećući laži o sudbini i patnjama hrvatskog naroda. Nastavlja se komunistička praksa istjerivanja Hrvata s vjekovnih ognjišta,  a rješenja vide  u povratku Srba koji su okupirali hrvatski teritorij.

Bilo je realno očekivati ovakav rasplet Plenkovićeve politike. Od izdaje naroda, instaliranjem nelegitimne vlade, bilo je potpuno jasno kakav je plan Plenkovićeva HDZ-a. HDZ se ne smije izuzeti od odgovornosti. Ne samo zbog izbora Andreja Plenkovića već i sigurne, kontnuirane podrške iskazane glasovima Plenkoviću i njegovoj politici. Sjetimo se samo sramotne ratifikacije IK i uspostave velike koalicije sa SDP-om. Pljesak SDP-ovaca u Saboru bilo je javno ruganje HDZ-ovcima jer su dozvolili  Plenkoviću da od njih napravi ovce. Zabijenih glava u pod nisu imali hrabrosti pogledati narodu u oči. Tako da nakon vladavine Plenkovićeva HDZ-a prvi zadatak mora biti lustracija izdajica u HDZ-u.  Iz bilo kakvog budećeg političkog djelovanja treba isključiti sve Plenkovićeve poslušnike koji su ga podržavali u protuhrvatskoj i protunacionalnoj politici te politici koja je u suprotnosti s programskim načelima stranke koju je utemeljio dr. Franjo Tuđman. Potpuno je jasno kako HDZ danas nije stranka desnog centra, a još manje demokršćanskih načela već je postala sljednica komunističkih ostataka i politika odbačenih od hrvatskog naroda prije 28 godina.

Treba otvoreno reći kako je Plenkovićev HDZ preuzeo ulogu egzekutora uništenja nacije. I to politikom koja ima za cilj obezvređivanje i rušenje temelja hrvatske države. Plenkovićev HDZ u potpunosti je izokrenuo vrijednosti na kojima počiva moderna hrvatska država stvorena prije 28 godina. Uspostava moderne hrvatske države temelji se na obacivanju  totalitarnog komunizma i jugoslavenskog okvira koji je bio okov hrvatske državnosti. Ali Plenkovićeva politika revitalizira komunističko-totalitarističku jugoslavensku ideologiju, nameće je ne samo prihvatljivom i poželjnom hrvatskom narodu već je nameće našim ishodištem. To je bio signal za buđenje i ponovno aktualiziranje protuhrvatskih politika. Prisjetimo se da su osvješteni hrvatski domoljubi, prilikom stvaranja nezavisnosti, ponudili ruku pomirenja i komunističkim ostacima te svima onima koji su bili spremni prihvatiti Hrvatsku kao nezavisnu i suverenu državu. Danas, nakon više od dva desetljeća potpuno je jasno kako pomirba nije uspjela. Ona je trajala samo onoliko koliko je trebalo jugokomunističkim ostacima da se reorganiziraju i nastave protuhrvatsko djelovanje. Još jednom smo bili naivni kao mnogo puta u svojoj povijesti, još jednom kao guske u magli. Komunistički ostaci, jugoslavenski nacionalisti i srbijanski hegemonisti nisu prihvatili ponuđenu ruku pomirenja. To danas trebamo osvijestiti i prihvatiti. Pomirba nije uspjela. Lažima i podmetanjima pokušavaju nas uvjeriti kako je komunizam istovjetan s europskim antifašiznom, kako su ratni komunistički zločini nad hrvatskim narodom opravdani te revidiraju i iskrivljuju povijest podmećući laži o sudbini i patnjama hrvatskog naroda. Nastavlja se komunistička praksa istjerivanja Hrvata s vjekovnih ognjišta,  a rješenja vide  u povratku Srba koji su okupirali hrvatski teritorij. I umjesto da Plenković hrvatskome narodu to jasno i otvoreno kaže, manipulira i problem etiketira nepostojećim pitanjem prava nacionalnih manjina. Fašizira se sve hrvatsko, a hrvatskim sinovima oslobodilačkog Domovinskog rata uklanjaju ploče s imenom i prezimenom. Prešućuje se doba najvećih zločina komunista prema hrvatskom narodu. O zločinima iz Domovinskog rata  skoro pa da je zabranjeno govoriti. Zatiranjem hrvatskog nacionalnog bića, uništavanjem svake povezanosti i kontinuiteta hrvatskog nacionalnog pamćenja uništava se njegovo dostojanstvo.

Aktualna politika „čupa dušu“ narodu


Narod mora temeljem Ustava preuzeti vlast, smijeniti protuhrvatske političke elite, vratiti demokratske procese i standare te uspostaviti višestranačje kao oblik volje naroda. Ključno je aktiviranje svih nacionalno osviještenih političkih snaga u domovini, omogućavanje utjecaja hrvatskom iseljeništvu i participiranje u odlukama za budućnost Hrvatske. Treba jednom zauvijek odbaciti sve nedemokratske i totalitarne režim i njihove prakse. Hrvatskom narodu predočiti potpunu istinu o zločinima komunističkog režima, dostojno odati počast svim žrtvama i jednom zauvijek postaviti nezavisnu državu hrvatsku kao krajnji i jedini cilj hrvatskoga naroda.

Umjesto razvoja i sveukupnog prosperiteta prelijepe nam zemlje Hrvatske uzorite povijesti i hrabrih muževa, katoličkog naroda i demokratske države aktualna politika drži nas ne samo na začelju gotovo svih svjetskih pokazatelja razvoja već hrvatskom narodu „čupa dušu“. Njegovu vjeru i domoljublje. Ignoriraju žrtve i odavanje počasti žrtvama komunističkog i srpsko-četničkog pohoda. Vrijednosti i tradicije naroda sustavno se uništavaju, a institucije države razaraju kako bi se oslabila država. Djecu nam evidentiraju bez spola, imena oca i majke. Izdaju školske knjige krivotvoreći povijest. Preodgajaju u suprotnosti s Bogom i prirodom. Uništavaju obitelj kao temeljnu ljudsku zajednicu svijeta kojeg poznajemo. Mlade i obitelji tjeraju iz Domovine. Svoje nasilje etiketiraju modernim i liberalnim pristupom, a naš narod koji čuva i živi tradiciju i vjeru diskriminiraju nazivajući ih zatucanim katolibanima i konzervativcima, nasilnicima i fašistima. Aktualno političko vostvo, izdajice koje se dodvoravaju globalističkoj i jugo-komunističkoj politici pripremaju nove „reforme“ kojima će, poput najskupljih prostitutki, dobro prodati i ono zadnje što je ostalo.

Narod je do sada trpio. Odlučio je reći dosta i podržao opoziv Istanbulske konvencije ratificirane u hrvatskome Saboru rukama HDZ i SDP izdajica (čast izuzecima) te inicijativu Narod odlučuje za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava koja bi trebala osigurati promjenu načina izbora političkih elita i upravljanja Hrvatskom. Za sada je izvjesno da Plenkovićev režim ne će dopustiti raspisivanje referenduma. Ovo je jasan poziv hrvatskom  narodu da više nema odgađanja.

Narod mora temeljem Ustava preuzeti vlast, smijeniti protuhrvatske političke elite, vratiti demokratske procese i standarde te uspostaviti višestranačje kao oblik volje naroda. Ključno je aktiviranje svih nacionalno osviještenih političkih snaga u domovini, omogućavanje utjecaja hrvatskom iseljeništvu i participiranje u odlukama za budućnost Hrvatske. Treba jednom zauvijek odbaciti sve nedemokratske i totalitarne režim i njihove prakse. Hrvatskom narodu predočiti potpunu istinu o zločinima komunističkog režima, dostojno odati počast svim žrtvama i jednom zauvijek postaviti nezavisnu državu hrvatsku kao krajnji i jedini cilj hrvatskoga naroda.

Izvor: Hrvatski tjednik, 12.srpnja 2018.

Najnovije

Tko je napadač na Trumpa? Registrirani republikanac koji je dao novac demokratima, oglasio se njegov otac

Foto:Platforma X   Američke vlasti identificirale su Thomasa Matthewa Crooksa (20) kao čovjeka koji je pucao na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i ranio ga. U...

Biblijska poruka 14.7.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Vjerodostojni navještaji i ovjerovljeni navjestitelj

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mk 6,7-13 Dozva Isus dvanaestoricu te ih poče slati dva po dva dajući im vlast nad nečistim dusima. I zapovjedi im da na...

Donald Trump ranjen u pucnjavi – napadač identificiran i neutraliziran

Foto:Screenshot   Amerika je u šoku. Napadnut je bivši predsjednik i republikanski predsjednički kandidat Donald Trump. Lakše je ozlijeđen. Sve se dogodilo u gradu Butleru u...

Umro brat Stjepe Bartulice, katolički svećenik don Angelo Bartulica

Foto:Teleskop.hr   Brat Stjepe Bartulice, katolički svećenik don Angelo Bartulica, preminuo je u Banjoj Luci. Prije tjedan dana 49-godišnji Angelo doživio je težak infarkt i bio...

Rada Borić u besmislu svog života udarila na Božju pobjedu

Piše: Vlado Marušić/Braniteljski portal.ba   Rada Borić ,hrvatska feministkinja, ženska i mirovna aktivistkinja, sveučilišna profesorica i sadašnja zastupnica stranke Možemo u hrvatskom saboru je izjavila :“Boli...