SANJA BILAČ: ŠAKA BEZLIČNIH HDZ-ovih IZRODA osta sjediti i šutjeti na Pupovčeve riječi u Saboru…

Pupovčevo ruganje i prijetnja hrvatskim institucijama tj. DORH-u za koji, očito smatra da mu ne može ništa pa ga javno i izruguje, potvrđuje paralizu državnih institucija koje se ne usude i ne smiju procesuirati Srbe zbog potpune zajedničke kontrole četnika, hrvatskih izdajnika i njihovih poslušnika nad tim institucijama...

SANJA BILAČ-screenshot

ŠAKA BIJEDNIH HDZ-ovih IZRODA-osta sjediti i šutjeti na Pupovčeve riječi u Saboru…

 „Ja sam ratni zločinac, pozivam DORH da čuje sto sam rekao,“ riječi su to čelnika SDSS-a Milorada Pupovca tijekom huškačkog govora u Hrvatskom državnom saboru. Tako je u najvišem državnom zakonodavnom tijelu demonstrirao snagu šovinističko-fašističkog svetosavlja u Hrvatskoj kojeg prepoznajemo kao četništvo. Najviši državni dužnosnici: predsjednik hrvatske vlade, predsjednica države i predsjednik Hrvatskog državnog sabora nisu osudili Pupovčev huškački govor. Njihova šutnja je izdaja! Njihov izostanak reakcije je ujedno i odobravanje za nastavak velikosrpske agresije na Hrvatsku.Zatohrvatski narod mora odmah poduzeti mjere zaštite države i nacije. To je raspuštanje Hrvatskog državnog sabora iodlazak vlade koju predvode nacionalni izdajnik Andrej Plenković i HDZ.

-Pupovac o Domovinskom ratu: ‘Ne mogu slijediti pojednostavljenu, službenu ideologiju o tome’… Ha, ha, ha… Nije to samo jednostavna nego i prilično jednostrana percepcija…

Milorad Pupovac je u huškačkom govoru rekao ako je Vojislav Stanimirović ratni zločinac da je onda i on, također, zločinac. Iako je Pupovac htio ostaviti dojam kako je riječ o njegovu komentaru na događaje kojima se navodno ugrožavaju Srbi i etiketiraju zločincima,riječ je zapravo o strateški i taktički precizno osmišljenom huškačkom govoru. Znao je dobro Pupovac koga i zašto zaštiti svojim istupom te kakvu poruku u konačnici želi poslati. Podsjetimo se tkoje Vojislav Stanimirović.Riječ je o Pupovčevu stranačkom kolegi iz SDSS-a.

Stanimirović je bio visoko pozicionirani vojni zapovjednik saniteta okupatorske i zločinačke vojske jugo-srbijanske armije. Kao šef saniteta, područja   zapadni Srijem, okupatorske i zločinačke jugo-srbijanske armije, bio je nadređen i za vrijeme preuzimanja vukovarske bolnice.Preuzimajući bolnicu rekao je tada kako je „pao zadnji ustaški bastion u Vukovaru“.Stanimirović je bio i gradonačelnik okupiranog Vukovara u kojem je, prema presudama međnarodnog suda počinjen ratni zločin s elementima genocida od strane Srba, povampirenih četničkih hordi, jugo-srbijanske armije i domaćih teritorijalaca.

Pod vodstvom Stanimirovića u Vukovaru nije bilo milosti za djecu, starce i žene. Ubijali su ih, mučili, kasapili, žive ljude pekli u jednoj od vukovarskih pekara, silovali muškarce i žene. Ovčara, Sajmište, Velepromet, vukovarska bolnica… apokalipsa 20. st. za koju je odgovorna Srbija. Taj isti Vojislav Stanimirović,kao gradonačelnik okupiranog Vukovara, nije nikada pokrenuo istrage i procesuiranje za zločine u Vukovaru.

Kada Pupovac brani Stanimirovića, a sebe poistovjećuje s njim i naziva zločincem, šalje jasnu poruku kako izravno odobrava i sve počinjene zločine. Osim zločina i njegovih izvršitelja brani Pupovac i zločinačku četničku politiku SDSS-a.  Stranke koju su osnivali ratni zločinci. Iza huškačkog govora Milorada Pupovca krije se i teza o „historijskom poravnanju“.Ubiti i masakrirati sve što nije srpsko, proglasiti tuđi teritorij svojim i veličati počinjene zločine a sve pozivajući se na pravo Srbina na obranu „otadžbine“.

-Pupovac u Saboru- Ja sam ratni zločinac, pozivam DORH da čuje što sam rekao-Usljedilo žestoko priopćenje hrvatskih braniteljica…

S obzirom na šutnju prisutnih saborskih zastupnika na Pupovčevo četnikovanje, razvidno je, kako je i u Hrvatskom državnom Saboru šutkeprihvaćenateza da Srbijanci imaju pravo na historijsko poravnanje.Naime, nakon huškačkognastupa, kako sam kaže zločinca, Milorada Pupovca, replicirao je samo jedan hrvatski saborski zastupnik Hrvoje Zekanović. A Branko Bačić, HDZ-ov stranački uhljeb, nesmjenjivi utirač svih šefova od Sanadera, Kosorice pa do Plenkovića upozorio je saborske zastupnike da paze kako reagiraju na Pupovca. Tako HDZ-ovce u Saboru uhvatiše strah. Zato politička i ljudska bagra, bezlični likovi spremni izdati narod i domovinu za šaku srebrnih škuda osta sjediti i šutjeti. Izrodi nacije ne reagirajući na huškanje i veličanje četništva sudjelovali su tako zajedno u linču kojim se hrvatski narod i država prepuštaju četničkoj bandi udruženoj u pothvatu rušenja hrvatske države.

Osim na najvišem zakonodavnom tijelu, histrijsko poravnanje tolerira se i na razini hrvatskih državnih institucija koje bi trebale provoditi zakonom predviđene radnje. Pupovčevo ruganje i prijetnja hrvatskim institucijama tj. DORH-u za koji, očito smatra da mu ne može ništa pa ga javno i izruguje, potvrđuje paralizu državnih institucija koje se ne usude i ne smiju procesuirati Srbe zbog potpune zajedničke kontrole četnika, hrvatskih izdajnika i njihovih poslušnika nad tim institucijama.

Kako objasniti frapantnu činjenicu da hrvatskim vlastima i institucijama ništa ne znače presude međunarodnog suda u Hagu koji je nakon 25 godina dokazao da je srbijansko političko vodstvo bilo zločinačko, a Srbi etnički očistili prostore koje su okupirali i to genocidnim radnjama? Ali u Hrvatskoj se ne ne smiju procesuirati Srbi za zločine koje su počinili. Ako za srbijansko-četničke zločince netko i zatraži istragu državnih institucija, njega se protjeruje s posla, elieminira iz državnih službi, difamira i u konačnici eliminira iz javnog života.  Zato se Pupovac izruguje i prijetidržavnoj instituciji sa saborske govornice riječima „… zovem DORH da me čuje“.

Tako Pupovčeva poruka postaje vrlo jasna. Ona je nastavak Pupovčeve izjave da četništvo u Hrvatskoj nije zabranjeno. Ona je poziv Srbima na nastavak genocida nad Hrvatima. Ona je priznanje kako je četništvo penetriralo u sve državne institucije te kako se i u Hrvatskoj, poput Srbije, instutucionalizira i tolerira četništvo. Zna dobro Pupovac zašto je rekao u Saboru da je i on ratni zločinac. Nije se samo solidarizirao s kolegom Stanimirovićem već je abolirao sve srpske ratne zločine u najvišem hrvatskom zakonodavnom tijelu.Vješto osmišljenim huškačkim govorom Pupovac je nametnuo tezu lažnog etiketiranja Srba kao zločinaca i tako izokrenuo istinu pa zločince učionio žrtvama, a time Domovinski rat proglasio agresijom na Srbe. Pa Srbi nameću čitavo stoljeće tezu o navodnom genocidu Hrvata nad Srbima da bi prikrili genocid Srba nad Hrvatima. Srbi su u takvim manipulacijama vrlo vješti i sofisticirani.

Unatoč argumentiranim upozorenjima o posljedicama Plenkovićeve protuhrvatske, anacionalne  i protunarodne politike te zaštite četničke i velikosrpske  ideologije kao sastavnog dijela političke platforme Plenkovićeva HDZ, ovaj vrhunac masakriranja hrvatske države i nacije to potvrđuje i navještava razoran epilog. S obzirom na pročetničku politiku aktualne vlade koja se penetrirala u sve tri poluge vlasti, hrvatski narod mora preuzeti odgovornost za zaštitu nacije, njezina dostojanstva, identiteta i pijeteta prema žrtvama četničke agresije na Hrvatsku.

Autor: dr.sc.Sanja Bilač

Kolumna: Bez kompromisa

HRVATSKI TJEDNIK, 19. lipnja 2019.

** Mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala** 


Vezane vijesti;

-U SPLITU ZAGRMILA HRVATSKA “Marine Le Pen”: Dr. Sanja Bilač – ‘Trebamo suverenističku politku, mi ćemo odlučivati kako će Hrvatska izgledati!’…