SASUO PLENKOVIĆU LICE: “Optužujem vas što branitelji umiru a nisu dočekali pravdu, majke umiru a nisu pronašle djecu – VI STE IZDAJNIK HRVATSKOG NARODA!”

U Saboru je jučer bilo žestoko, a na svoj istup, i svojih stranačkih kolega iz DP-a, se osvrnuo i Stipo Mlinarić Ćipe. Evo što je napisao:

U Saboru sam upitao Plenkovića zašto svojom politikom ponižava hrvatske branitelje. Očito sam pogodio tamo gdje boli, jer me vojska Plenkovićevih poslušnika napala kao da brane goli život predsjednika Vlade!

Gospodine Plenkoviću, sedam godina provodite anacionalnu politiku. Zašto ste od veličanstvene proslave VRO Oluja u Kninu, kamo je dolazilo 50.000 ljudi, napravili seoski vašar? Zašto ste pljunuli na predsjednika Tuđmana i Hrvatsku vojsku slanjem potpredsjednika Vlade svake godine u Grubore, kad dobro znate da Tuđman nije osmislio, niti je HV to izvršila? Vaša potpredsjednica Vlade i tri zastupnika iz vaše vladajuće većine ne priznaju dva najveća hrvatska praznika, 5. kolovoza i 18. studeni. Prema presudama Haškog suda Hrvatska ima pravo na ratnu odštetu, a što ste vi poduzeli? Svojom politikom ponižavate hrvatske branitelje i logoraše!

Plenkoviću, ne morate mi se zahvaljivati što sam bio hrvatski branitelj. To je bila moja dužnost, moj odgoj, vjera i izbor. Optužujem vas politički što surađujete, ne sa Srbima, nego s ljudima koji ne priznaju hrvatske državne blagdane. Optužujem vas što hrvatski branitelji i logoraši umiru, a da nisu dočekali pravdu. Optužujem vas za majke koje su umrle, a da nisu pronašle svoju djecu. Naravno da trebamo gledati u budućnost, ali moramo riješiti prošlost! I to jedino istinom, a ne izjednačavanjem žrtve i agresora, kao što rade Pupovac i ekipa. Gospodine Plenković, to vam neće proći!

”Riječi zastupnika Mlinarića su bile teške, ali nezamislivo lake u odnosu na devet mjeseci koje je proveo u srbijanskom logoru. Razišao sam se s HDZ-om upravo radi prosvjeda u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina. I danas ostaje pitanje zašto ratnim zločincima sudi Haag, dok hrvatsko pravosuđe i Plenkovićeva Vlada šute”, upozorio je Ivan Penava.

”Plenković kaže da su dignuli kaznene prijave za ratne zločine, ali to ne znači ništa kad će se to na sudu odbaciti. Više kaznenih prijava postoji protiv članova Plenkovićevog HDZ-a, nego protiv četnika, ali su odbačene ili sjede po ladicama državnih odvjetništava!”, dodao je Daniel Spajić.

”Predsjednik Vlade je rekao da bilateralni odnosi zemalja kandidatkinja za članstvo u EU neće biti prepreka ako zadovolje europsku stečevinu. Možemo li hrvatskoj javnosti nagovijestiti da će Hrvatska pustiti Srbiju u EU bez da traži zadovoljenje užasnih šteta koje su nam nanijeli?”, upitao je Davor Dretar.