SDP PUCA PO SVIM ŠAVOVIMA Pobunjenici suspendirani na DVIJE godine

Predsjednik stranke je izjavio na Glavnom odboru pred članovima članovima da ne podrže anarhiju i puč...

Vođe pobune Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović i Vedran Babić su suspendirani sa stranačkih funkcija i u iduće dvije godine unutar SDP-a ne mogu glasati niti biti birani na stranačke funkcije.

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a izglasana je dvogodišnja suspenzija za Sinišu Hajdaša Dončića, Peđu Grbina, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića, koji su glavni potpisnici otvorenog pisma u kojem su pozvali predsjednika SDP-a Davora Bernardića da da ostavku.

Davor Bernardić kojeg kolege i brojni glasači SDP-a krive za loš rejting stranke, izjavio je kako će ako je problem u njemu da će napustiti Sabor kada to učine i onih 23 potpisnika koji su potpisali pismo.

Ako svih 23 zastupnika podnese ostavke na svoje mjesto u Saboru, ja ću dati ostavku na mjesto predsjednika SDP-a. Pokažimo da štitimo SDP, a ne svoje fotelje – objavio je Bernardić i pokupio frenetičan pljesak svojih pristaša.

– Svoje mandate na raspolaganje nećemo dati Bernardiću, nego novom vodstvu SDP-a –  objavio je odmah nakon toga Peđa Grbin, kazavši da odlazak Bernardića iz Sabora i nije neka šteta, budući da ionako nije prisustvovao većini sjednica. Da neće odstupiti sa mjesta u Saboru potvrdili su i Siniša Hajdaš Dončić i Mihael Zmajlović, kao i ostalih zastupnici koji su potpisali peticiju za Bernardićev odlazak.

U glasovanju čak 56 glasova ‘za’ članovi Glavnog odbora SDP-a izglasali su sankcije za četiri članova Predsjedništva stranke. Siniša Hajdaš Dončić, Peđa Grbin, Mihael Zmajlović i Vedran Babić suspendirani su na dvije godine što znači da u tom razdoblju neće imati pravo kandidirati se za bilo koju funkciju dođe li do novih unutarstranačkih izbora, piše Večernji list.

Bernardić je navodno zamjerio Peđi Grbinu, koji je bio njegov najglasniji protivnik, to što je poznati zastupnik pokušavao ga srušiti već godinu dana.

Podsjećamo, Peđa Grbin neslužbeno je davao podršku Ranku Ostojiću na izborima za predsjednika SDP-a.

Sve u skladu s pravilima?

Predsjednik stranke je izjavio na Glavnom odboru pred članovima članovima da ne podrže anarhiju i puč te kazao kako je svjestan svoje odgovornosti, no da nije kriv za sve u stranci, iako ga smatraju krivim. Isto tako je ustvrdio kako izbori za novog predsjednika stranke trebaju biti u skladu pravilima.

Naveo je kako se “zrakoplov” SDP-a ljulja već dugo, ali da se sada trese i pilotska kabina, te je rekao kako mu situacija u stranci pada teško te da neće biti protiv da pojedinci ostanu obavljati svoje funkcije u stranci.

U ovom trenutku teško je predvidjeti što će se dogoditi, međutim s obzirom da su ‘pobunjenici’ krenuli ovako otvoreno u javnost protiv predsjednika SDP-a teško je za očekivati kako će ih ova odluka zaustaviti. Pogotovo jer je riječ o utjecajnim i prepoznatljivim članovima SDP-a za koji mnogi smatraju da bi mogli jednog dana voditi stranku.Jasno je samo to da SDP puca po svim šavovima.

A.K.

Comments are closed.