Sedam protupožarnih aviona gase požar kod Kistanja i ulažu napore kako bi zaustavili širenje vatre prema Nacionalnom parku “Krka”

Tijekom dana zračne snage,  iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, bile su angažirane i na požarištu Dinara (Vještić Gora-Katića Tori) u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gaseći požar sa tri Airtractora....

Požar prijeti NP
Požar prijeti NP "KRKA!

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u utorak popodne sa četiri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802 sudjeluju u gašenju požara kod Kistanja, ulažu napore kako bi zaustavili širenje vatre prema Nacionalnom parku “Krka” te požar stavili pod nadzor gasitelja, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Tijekom dana zračne snage,  iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika, bile su angažirane i na požarištu Dinara (Vještić Gora-Katića Tori) u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gaseći požar sa tri Airtractora.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 142 požara (52 u Šibensko-kninskoj, 47 u Splitsko-dalmatinskoj, 33 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1120 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 36 200 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta. H

I.V.