Šeks poručio HOS-ovcima: Sve ono što asocira na ustaštvo nije dopušteno, pa ni zastava HOS-a

Usijanih glava je uvijek bilo i bit će i mi ćemo učiniti sve da se nepoželjne situacije onemoguće...

Gospiæ, 8.3.2019. - Predizborni skup HDZ-a odr¾an je u Gospiæu. Na fotografiji Vladimir ©eks. foto HINA/ Mladen VOLARIÆ/ ml

Počasni bleiburški vod održao je konferenciju za novinare povodom predstojeće komemoracije na Bleiburškom polju. Novinarima se obratio predsjednik Nadzornog odbora Počasnog bleiburškog voda Vladimir Šeks…

Vladimir Šeks je na pitanje je li razgovarao s nekim iz HOS-a da ne dolaze na komemoraciju sa zastavom HOS-a rekao kako on postupa po pravilima Uprave Počasnog bleiburškog voda te kako su oni zaduženi da razgovaraju s organizacijama te da ih uvjere da to ne čine, javlja N1.

“Ja se nadam da će sudionici imati toliko pameti da neće naštetiti održavanju komemoracije. Usijanih glava je uvijek bilo i bit će i mi ćemo učiniti sve da se nepoželjne situacije onemoguće u suradnji s austrijskom policijom”, rekao je Šeks.

“Hrvatske vlasti i hrvatska policija nisu ovlaštene i ne mogu djelovati na području Austrije koje je pod punom jurisdikcijom austrijske policije. Zato je došlo do postrožavanja zakona u Austriji za one koji koriste zabranjene simbole i one koji su povezani i asociraju na ustaške simbole. Sve ono što asocira na ustaštvo i ustaške simbole svakako nije dopušteno, pa ni zastava HOS-a”, zaključio je Šeks, javlja N1.

D.K.

Comments are closed.