Senzacionalno-nakon pet godina Hrvat na postolju: Filip Zubčić osvojio drugo mjesto u veleslalomu u švicarskom Adelbodenu!…

SVAKA ČAST MAJSTORE!...

Filip Zupčić

Na veleslalomu u švicarskom Adelbodenu Filip Zubčić ostvario je najbolji rezultat u karijeri. Najbolji hrvatski skijaš osvojio je drugo mjesto sa 29 stotinki zaostatka, pobijedio je Žan Kranjec iz Slovenije…

Do ovog briljantnog rezultat Zubčić je stigao sa startnim brojem 20. Prvu vožnju završio je na 7. mjestu sa 42 stotinke zaostatka za vodećim Talijanom De Aliprandinijem, koji nije završio drugi nastup. Sa petim najboljim rezultatom druge vožnje, Zagrepčanin se probio na drugo mjesto, svega 29 stotinki iza sjajnog Žana Kranjeca.

Prvi je puta to nakon pet godina da hrvatsko skijanje ima predstavnika na pobjedničkom postolju. Posljednji koji je to ostvario je Ivica Kostelić u kombinaciji u Wengenu sredinom siječnja 2015.

Ovim rezultatom Zubčić se probio na šesto mjesto u poretku veleslaloma sa osvojenih 138  bodova!

Dugo se čekalo da Filip spoji dvije vožnje i danas mu je to u kultnom skijalištu u švicarskom Adelbodenu napokon uspjelo. Filip je ove sezone često spominjao kako se osjeća odlično i da je spreman za postolje , što se i dogodilo, tako da nakon 5 godina Hrvatski skijaš stane na pobjedničko postolje sa osvojenim odličnim drugim mjestom.

D.J.