Sindikat hrvatskih učitelja organizira treći prosvjed učitelja pred ministarstvom HNS-ove Blaženke Divjak…

Sindikat hrvatskih učitelja tim povodom poziva na javno okupljanje, a najavio je i konferenciju za medije pod nazivom “Još uvijek čekamo odgovor…koliko vam vrijedimo?”...

Sindikat hrvatskih učitelja organizira, treći po redu, prosvjed koji će se održati u četvrtak, 15. ožujka 2018. u 12 sati ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja zbog nezadovoljstva zastojem u pregovorima za Granski kolektivni ugovor.

Sindikat hrvatskih učitelja organizira, treći po redu, prosvjed koji će se održati u četvrtak, 15. ožujka 2018. u 12 sati ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja zbog nezadovoljstva zastojem u pregovorima za Granski kolektivni ugovor…

Sindikat hrvatskih učitelja tim povodom poziva na javno okupljanje, a najavio je i konferenciju za medije pod nazivom “Još uvijek čekamo odgovor…koliko vam vrijedimo?”

Zaposlenici u osnovnoškolskim ustanovama za odgoj i obrazovanje još uvijek nemaju kolektivni ugovor radi odugovlačenja s pregovorima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja još se nije očitovalo na naše zahtjeve, niti je osiguralo sredstva u svrhu sklapanja boljeg kolektivnog ugovora.

“Ministrica je na našem prvom prosvjedu 1.3.2018. izjavila da “će se granski ugovor sklopiti za dva-tri tjedna“.

Prošla su dva tjedna, a pomaka nema jer resorno ministarstvo NIJE napravilo svoju domaću zadaću!

Zaposlenici u osnovnoškolskom sustavu očekuju BOLJI kolektivni ugovor. Zbog svega toga, mi ćemo i treći put ispred MZO-a ponoviti što želimo!”, ističe Sindikat hrvatskih učitelja.

T.H.

 

Comments are closed.