SINJSKA ALKA: Debitant Alen Poljak pobjednik Čoje!

Alkaru pobjedniku vojvoda mr. Ante Vučić na pobjedničko koplje privezao je 311 centimetara crvene čoje kao simbol pobjede, a Viteško alkarsko društvo darovalo je njega i njegovog alkarskog momka Josipa Vučića srebrnom plaketom alke i novčanom nagradom...

Foto: www.visitsinj.com

Alkar Alen Poljak kojemu je ovo prvi nastup na alkarskom trkalištu kao kopljaniku pobjednik je natjecanja za Čoju s ukupno 7 punata.

Poljak je u trećoj trci nastupao kao posljednji jer je bio vodeći u poretku sa šest punata. Rezultat su nakon svoje treće trke s njim izjednačili Nenad Marić i Ante Runje, pa je Poljaku bilo dovoljno smirene rukesamo pogoditi alku za pobjedu, što je on i učinio pogodivši “u jedan”.

Alkaru pobjedniku vojvoda mr. Ante Vučić na pobjedničko koplje privezao je 311 centimetara crvene čoje kao simbol pobjede, a Viteško alkarsko društvo darovalo je njega i njegovog alkarskog momka Josipa Vučića srebrnom plaketom alke i novčanom nagradom.

Sutrašnji svečani dan započinje pucanjem mačkula u 6 sati sa gradske s bedema Staroga grada i budnicom Gradske glazbe Sinj ulicama Sinja. U 8 sati održat će se tradicionalna molitva i  sat povijesti kojeg će održati Jakov Žižić, magistar politologije i doktorand komparativne povijesti. Ovogodišnje Alka, 302. po redu, započinje na alkarskom trkalištu u 16 sati i 30 minuta uz prijenos na HRT-u.

D.J.