Šire zadarsko područje zatresao jak potres, zasad nema dojava o šteti. Osjetilo se podrhtavanje u mnogim drugim gradovima

Komentirao je i jak potres koji je pogodio Tursku i za sad odnio preko 50 života...

“Zadnji podaci su da je magnituda bila 4,7 po Richteru, epicentar mu je bio kod Starigrad Paklenice. Za sada nemamo podataka o materijalnim štetama, ali znamo da se potres osjetio na velikom području Hrvatske, od Zadra, zadarskom području, o Splita, a čak su ga i u Zagrebu mogli osjetiti. Manifestirao se jako na širem području”, kazao je Kuk za N1.

– Očekujemo naknadne potrese, nešto se slabijih već i zabilježilo do sada. Nemamo nikakve podatke o štetama. Ovaj potres definitivno spada u seriju jakih potresa, ali možda ćemo proći bez materijalnih šteta – dodao je.

Osjetilo se podrhtavanje u mnogim gradovima

Komentirao je i jak potres koji je pogodio Tursku i za sad odnio preko 50 života. 

– Tlo se tamo još uvijek trese. Ovaj potres nije direktno povezan s potresom od nekoliko dana u Turskoj, ali možemo primijetiti da je posljednjih mjeseci šire područje jugoistočne Europe aktivnije – izjavio je za N1.

Šire zadarsko područje u nedjelju u 14,15 sati pogodio je jak potres, a zasad nema dojava o ozlijeđenima ni materijalnoj šteti…

Snažno podrhtavanje tla osjetilo se u svim dijelovima Zadarske županije, na otocima Ugljanu i Pašmanu, na Murteru, u Vodicama, Šibeniku, Drnišu i Kninu u susjednoj Šibensko-kninskoj županiji te u Lici.

Uznemireni građani u strahu su izlazili iz domova, a kako nam je potvrdila glasnogovornica Policijske uprave zadarske Ivana Grbin, policija nije dobila nijednu prijavu o eventualnoj šteti.

Nema dojava o ozlijeđenima ili o materijalnoj šteti niti iz Nacionalnog parka Paklenica, potvrdila je Hrvatska gorska služba spašavanja.

Potres magnitute 4,7 prema Richteru pogodio je u 14,15 sati područje kod Paklenice, sedam kilometara sjeverno od Starigrada, izvijestila je nedjelju Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku PMF-a .

Dodaju da je s obzirom na magnitudu, potres u epicentralnom području bio maksimalnog intenziteta VI (šest) stupnja EMS ljestvice.

D.K.

Više o ovom i drugim potresima na linku ispod

https://www.pmf.unizg.hr/geof/seizmoloska_sluzba/izvjesca_o_potresu?fbclid=IwAR1a9Q6PEjVv1GWM-rlneZ2KTiVuM4TETA91r26w5S_TOIHfcE8kIooL7ws