Sisački biskup Vlado Košić primio skupinu gradišćanskih Hrvata

U delegaciji su bili i gosti iz Narde i Hrvatskog Šica, na čelu sa svojim načelnicima, a s njima je bio i gradonačelnik Balatona...

U subotu 30. siječnja u Sisku, u Velikom Kaptolu, sisački biskup mons. Vlado Košić primio je skupinu gradišćanskih Hrvata iz Mađarske predvođenih gospodinom Csabom Hendeom, potpredsjednikom mađarskog parlamenta…

U delegaciji su bili i gosti iz Narde i Hrvatskog Šica, na čelu sa svojim načelnicima, a s njima je bio i gradonačelnik Balatona.  Prije posjeta Sisku gosti su, na prijedlog prof. dr. sc. Vlatke Vukelić, koja je bila nazočna i na susretu u Sisku, posjetili Općinu Majur i Grad Hrvatsku Kostajnicu. S njima je bio i poduzetnik Csercsics Antal koji je spreman izraditi 10 kuhinja koje želi pokloniti Majuru, Hrvatskoj Kostajnici i Sisačkoj biskupiji.

Biskup je gostima iznio teško stanje u kojem se biskupija našla nakon razornog potresa prije mjesec dana. Svi su izrazili obostrano zadovoljstvo što nas povezuje sveti Kvirin, biskup i mučenik, koji je stolovao u Sisku, a stradao u današnjem Szombothelyju.

Gosti su izrazili želju pomoći i srednjoj školi u Petrinji, čiji je ravnatelj gosp. Milan Orlić predstavio probleme koje imaju nakon potresa.

L.K.