Skejo poslao poruku: “Bila je to sačekuša, dobili su dopis. Policajca znam, Renato i ja smo prijatelji”

Ako je suditi po medijima, privođenje pripadnika Udruge 9. bojne Rafael vitez Boban na dan proslave obljetnice VRO Oluja u Kninu, vjerojatno je najznačajniji događaj koji se zbio toga dana, piše Dnevno.hr

Na sve se strane moglo čitati o tome kako je Marka Skeju i njegove suborce policija spriječila pri ulasku u Knin nakon čega su ih priveli u Šibeniku gdje su ispitivani do 15 sati.

Policija je priopćenjem obavijestila da se na tom prometnom punktu promet preusmjeravao na lokalne ceste jer su pojedine ulice u gradu Kninu bile zatvorene za promet.

“Zaustavljena je kolona vozila koja je htjela nastaviti put prema Kninu tim pravcem umjesto alternativnim preko mjesta Biskupija, prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, a nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33 onemogućivši takvim postupanjem odvijanje prometa.”

Skejo kaže da policija ne govori istinu: Bila je to sačekuša, dobili su dopis
Međutim, Marko Skejo kaže da to nije točno i negira prometni prekršaj:

“Ja sam osobno dobio poziv od premijera Plenkovića a Udruga 9. bojne je poziv dobila od Ministarstva hrvatskih branitelja. Upravo iz MHB su prije polaska zvali Udrugu i tražili imena, prezimena, OIB-e i brojeve naših registracijskih oznaka, tako da vjerujem kako je iz tog resora policiji upućen dopis o našem zaustavljanju. Ako bolje pogledate video, vidjet će se da se o tome priča. Bila je to namjerna sačekuša “.

Skejo je zadovoljan podrškom velikog dijela hrvatske javnosti koja, kaže, konačno vidi kako stvari stoje. S druge strane, o hosovcima koji su se naknadno javili s pričom da su oni normalno ušli u Knin, te da je Skejo ovo namjerno izazvao – naš sugovornik nema lijepe riječi:

“Zna se tko su veterani HOS-a. Čast izuzecima ali ovo su civili u hlačama JNA, obične ‘podguzne muve’, plaćenici i izdajnici.”

O policajcu koji se tijekom privođenja rasplakao, Skejo kaže:

“On je također dragovoljac Domovinskog rata i inače je emotivan. Ja i on se poznajemo i već mu je muka što ga kao interventnog policajca svake godine šalju na ovakve zadatke. To ga boli i kad mi je prišao, njegove su emocije prevladale pa sam mu rekao ‘Renato, riješit ćemo to’, kazao je o policajcu Renatu Ostojiću, koji je kao sedamnaestogodišnjak krenuo u obranu domovine, a bio je i pripadnik Specijalne jedinice policije Jastrebovi.