Skinulo hrvatsku zastavu s rezidencije hrvatskog veleposlanika Hidajeta Biščevića u Srbiji…Što su snimile nadzorne kamere?

Na svakom Veleposlanstvu na svijetu postoji niz sigurnosnih tehnikalija kao i nadzornih kamera, pa je za očekivati da će Srbija već danas uhititi onog tko se drznuo skinuti hrvatsku zastavu sa Veleposlanstva Republike Hrvatske!...

Hrvatsko Veleposlanstvo u Srbiji - ilustracija

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije najoštrije je danas osudilo skidanje zastave Hrvatske s rezidencije hrvatskog veleposlanika u Beogradu, Hidajeta Biščevića, piše N1

Inače na prastaroj mrežnoj stranici Veleposlanstva Hrvatske u RS ništa nije objavljeno još od Uskrsa, što možete vidjeti http://rs.mvep.hr/OVDJE…

foto-screenshot
foto-screenshot

Mrežna stranica Veleposlanstva Hrvatske u Srbiji je zastarjela i nije sigurna kao ni mrežna stranica DORH-a, o čemu je Braniteljski portal već pisao, no još nitko ništa ne poduzima po tom pitanju iako su ove mrežne stranice izrađene još daleke 2008 godine i nesigurne su, nedavno svjedočimo ogromnim financiranjima dvije mrežne stranice u iznosu od oko 10 milijuna kuna iz državnog proračuna ili još preciznije iz Ministarstva zdravstva , a radi se o cijepise.he i koronavirus.hr.

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije najoštrije je danas osudilo skidanje zastave Republike Hrvatske s rezidencije hrvatskog veleposlanika u Beogradu, Hidajeta Biščevića, piše N1.

Ministarstvo je u priopćenju izrazilo nadu da “jedan “nepromišljen i izolirani čin” neće baciti sjenu na napore da se odnosi Srbije i Hrvatske postave na nove osnove kako bi se u budućnosti nesmetano razvijali u duhu uzajamnog povjerenja i suradnje”.

– Uvjereni smo da će nadležne institucije Srbije postupati s ozbiljnošću i hitnošću koju ovakva situacija zahtijeva, a da će odgovorni za ovaj vandalski čin biti pronađeni i adekvatno sankcionirani – kažu iz Ministarstva vanjskih poslova.

Žigmanov u NU2 o položaju Hrvata u Srbiji: Prijete da će doći s automatskom puškom i pobiti nas kao stoku

Ministarstvo je, piše N1, izrazilo žaljenje zbog neugodnosti kojoj je bio izložen ambasador Biščević, “dokazani prijatelj Srbije i iskreni promotor unaprijeđenja odnosa naših dvaju država i naroda”.

– Srbija ostaje dosljedno privržena duhu našeg naroda i tradicionalnom srpskom gostoljublju, sa željom da se svi predstavnici diplomatskog zbora i svi stranci u našoj zemlji osjećaju kao kod svoje kuće – navodi se u njihovom priopćenju.

P.S. Na svakom Veleposlanstvu na svijetu postoji niz sigurnosnih tehnikalija kao i nadzornih kamera, pa je za očekivati da će Srbija već danas uhititi onog tko se drznuo skinuti hrvatsku zastavu sa Veleposlanstva Republike Hrvatske!

G.S.Vezane vijesti; 

Žigmanov je inače predstavnik Hrvata iz Vojvodine i za Hidajeta Biščevića je rekao da ne radi dovoljno svoj posao kao veleposlanik. Možda su upravo zato Hrvati u Srbiji u jako podređenom položaju?

Žigmanov u NU2 o položaju Hrvata u Srbiji: Prijete da će doći s automatskom puškom i pobiti nas kao stoku