Nedjelja, 14. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Skrivila smrt vozača: 4 godine zatvora i 7 godina bez vozačke…

Na Županijskom sudu u Puli u tijeku je suđenje bivšoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Veri Begić (37) koja je optužena za izazivanje prometne nesreće prošle godine na Istarskom ipsilonu u kojoj je poginuo Igor Soldatić (41)donosi 24.sata..

Begić u srijedu nije došla na izricanje presude.

Nepravomoćno je Begić osuđena na četiri godine zatvora i dobila je sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja vozila na 7 godina.

– Pripremila se da će biti osuđena na zatvorsku kaznu, ona je u granicama previđenim zakonom. Nezadovoljne strane mogu podnijeti žalbu – rekao je njezin odvjetnik Milenko Škrlec. 

Na pitanje zašto nije došla na izricanje presude, Škrlec je istaknuo da joj je u utorak bilo iscrpljujuće pa je iskoristila pravo da ne dođe.

Podsjetimo, tijekom suđenja u utorak je rekla da joj je žao. Ispričavala se i plakala. U dvorani je bilo više članova obitelji preminulog Soldatića, a uz Begić je bio prijatelj.

Odvjetništvo tereti Begić da je 15. kolovoza 2018., pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,92 g/kg alkohola u krvi) upravljala osobnim vozilom kolnikom Istarskog ipsilona, na dionici čvor Buje prema Višnjanu izvan naselja Nova Vas, prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera.

Tako je lijevim bočnim ogledalom svog vozila udarila u lijevo bočno ogledalo vozila kojim je, krećući se iz suprotnog (dopuštenog) smjera prometnom trakom, pravilno upravljao državljanin Slovenije.

Tereti je se da je nakon toga nastavila s vožnjom u suprotnom zabranjenom smjeru i prvo prednjim dijelom svog vozila udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Igor Soldatić, koji je, uslijed sudara, zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo, donosi 24.sata.

D.K.

Najnovije

Domovinski pokret: Hasanbegović zlata vrijedi (Video spot)

Domovinski pokret prenio je na svojoj youtube stranici promotivni spot Zlatka Hasanbegovića, 2. na njihovoj listi u I. izbornoj jedinici. Uz spot poručuju -...

Vričko: Ide Vaskrs – pomolimo se!

Foto:Katolički tjednik   Dobro je, dakako, što je Zapadni Balkan u mislima pape Franje. Još bi, međutim, bolje bilo da bude i u molitvama. Naročito oko...

Programi DP-a i Mosta: Identitet, sigurnost, borba protiv korupcije i razvitak

Foto:Narod.hr   Izborni programi Domovinskog pokreta i Mosta, svaki na svoj način, težišta stavljaju na aktualne izazove kao i na dugoročna pitanja identiteta hrvatskog društva. Dok Domovinski...

Petrov: ‘Za mene je rodna ideologija smrt za društvo’

  Božo Petrov doktor je medicine, psihijatar, saborski zastupnik i predsjednik stranke Most.  U intervjuu za Narod.hr ističe glavne točke predizbornog programa za parlamentarne izbore,...

Fra Mario Knezović: Politički izborni kompas za vjernike!

 Foto:Facebook     Jutros me Facebook podsjetio da smo na današnji dan 2018. bili na prosvjedu protiv izglasavanja Istanbulske konvencije. Tada su naše potpise proglasili nedostatnim, nevaljanim,...