Slavonsko brodska Hvidra daje podršku pripadnicima HOS-a, i poručuju, ploče moraju ostati

Nama je nerazumljivo da Vlada RH tu moguću odluku o skidanju ploče HOS-a u Jasenovcu unatoč oformljenoj komisiji gura i našem ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu očekujući od njega da izvrši pritisak na Udruge hrvatskih branitelja i tako sudjeluje u promjeni ploče...

"Nismo fašisti, za vrijeme rata na ratištu nismo vidjeli političare koji nas danas prozivaju"

“Nismo fašisti, za vrijeme rata na ratištu nismo vidjeli političare koji nas danas prozivaju”

SLAVONSKI BROD- Potaknuti posljednjim medijskim napisima mi u HVIDRI Slavonski Brod oštro osuđujemo izjave pojedinih političara koji ratne pripadnikeHOS-a NAZIVAJU FAŠISTIMA.Posebno smo osjetljivi kada su u pitanju naši članovi i poginuli pripadnici ratnih postrojbi HOS-a, a ne možemo ni zamisliti kako se osjećaju njihove obitelji.Zar one koji HOS-e nazivaju fašistima, ustašama i pokušavaju naše prijatelje i braću po oružju uvući u vrijeme 1941 – 1945 godine treba podsjećati da suHOS-e nastale 1991. godine. Gospodo HOS-e su nastaleradidragovoljne obrane Hrvatske u Domovinskom ratu, kada je bio nepoznat ishod rata i bez naknada i plaća.Kasnije se HOS-ekao takvestavljaju pod zapovjedništvo Hrvatske vojske i pokazuju svoje domoljublje u obrani Domovine diljem Republike Hrvatske . Tada HOS-e nisu nikome smetale kao i njihove oznake i nije ih se povezivalo sa 2. svjetskim ratom.

U to vrijeme nismo vidjelina ratištu ove političare koji ih sada prozivaju ,a ti isti neosvrću se na brojna mjesta u RH gdje se podižu spomen obilježja i ploče četnicima kao i onima koji su izvršili agresiju na RH. Pripadnika agresorske vojske imamo i u registru Hrvatskih branitelja koristeći razna prava. Dok mi ne možemo vjerovati da su takve stvari uopće moguće nekima u politici to niti malo ne smeta.

Stoga, od Premijera tražimo da HOS-ekao postrojbu zaštiti sukladno svim dosadašnjim zakonskim propisima. Poznato je svima da je udruga HOS-a registrirana kao slijednica postrojbe HOS-a iz Domovinskog rata sa svim svojim obilježjima.Zašto se to ne poštuje? Vrlo su opasne izjaveg.Predraga Štromara, g.Furia Radina i g.Milorada Pupovca, u kojima isti govore da su obilježja HOS-a, koji je bio legalna postrojba Oružanih snaga RH fašistička.

Poseban je problem u tome što to govore saborski zastupnik, potpredsjednik Hrvatskog sabora i potpredsjednik Hrvatske Vlade, pa očekujemo očitovanje premijera i predsjednika Sabora. Je li to ujedno stajališteVlade i Sabora RH? Zabrinjavaju nas i izjave vladajućih kako postoji više opcija oko uklanjanja spominjanih pločau Jasenovcu. Kakve su to opcije?HOS ima ratnu zastavu ,svoja ratna obilježja i tko ima pravo mijenjati i brisati pozdrav iz grba? Kome smeta ploča u Jasenovcu kada Domovinski rat i poginuli hrvatski branitelji HOS-a nemaju baš ništa sa prošlim vremenima. Jesu li one vezane uz političku trgovinu u Saboru i Vladi RH?To je pravo pitanje?

Nama je nerazumljivo da Vlada RH tu moguću odluku o skidanju ploče HOS-a u Jasenovcu unatoč oformljenoj komisiji gura i našem ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu očekujući od njega da izvrši pritisak na Udruge hrvatskih branitelja i tako sudjeluje u promjeni ploče.

Na kraju stav predsjedništva HVIDRE Slavonski Brod je jasan ploče moraju ostati. Ponavljamo oštro prosvjedujemo i dajemo punu podršku ratnim pripadnicima HOS-a i osuđujemo sve one koji žele mijenjati ono što je legalno i legitimno, a u ovom slučaju istinu o Domovinskom ratu.- Stav je predjsedništva HVIDRE Slavonski Brod.

IZVOR-OVDJE

Comments are closed.