Stala plačuć tužna mati!

screenshot-

S obzirom da neki istaknuti hrvatski treneri baš i nisu bili voljni komentirati još jedan posrtaj hrvatske košarkaške reprezentacije, zamolili smo jedno neutralno, ali stručno, lice da nam prokomentira ono što je vidio u kiksu Hrvatske protiv Finske (86:94). A voljan to učiniti bio je legendarni slovenski košarkaš Peter Vilfan, danas komentator jedne od slovenskih televizija.

Drži li itko konce igre u rukama?

– Vi ste meni djelovali kao grupa građana. Uzeli se Amerikanca koji je trebao biti razigravač a niste mu dali momčad u ruke. On se pasivizirao i ja u nastavku utakmice nisam vidio da netko drži konce igre u rukama. Imali ste raspoloženog Bogdanovića, tri do četiri igrača u nekom ritmu, a ostali su bili sve nekako na pola. Recimo Hezonja.

Najnovije pojačanje Reala na ovom Prvenstvu nije bilo ni blizu svojih stvarnih kapaciteta.

– Meni je to strašno. Pratio sam Hezonju za vrijeme utakmice. Čovjek šeta po terenu. Malo igra obranu pa malo ne igra, ne preuzima, ne pomaže, u napadu stoji i čeka. Meni se čini da kod vas nije bilo ni timskog duha niti srca pa sam se zapitao da li oni shvaćaju da igraju za svoju zemlju. Mi u momčadi imamo igrača koji su puno lošiji od vaših ali oni se bore, ostavljaju srce na terenu i izgledaju super. A tome je tako jer ih takvima čine Dončić i Dragić. Vi takvih igrača nemate.

Kakav je izbornik vođa utakmice?

– Vidim da je Mulaomerović pokušavao, tražeći raspoložene igrače, no ne znam je li uopće imao petorku na koju se može osloniti, onih pet na koje može računati.

Je li u startu utakmice trebalo trošiti našeg najboljeg napadača zadatkom čuvanja najboljeg finskog igrača, znatno višeg, Markkanena?

– Ja bih Bojana čuvao za druge stvari, da je dovoljno svjež u napadu i zabija. Ne znam zašto to niste radili s atletama kao što su Matković i Prkačin koji nije ni ušao u igru.

izvor: https://www.vecernji.hr