SLUČAJ “ČAVOGLAVE U TRAMVAJU”: Oglasila se vilenjakinja

Nakon što se društvenim mrežama proširila snimka iz božićnog tramvaja Djeda Mraza u kojem se puštala pjesma “Čavoglave” i spominjao pozdrav “za dom”, oglasila se vilenjakinja sa snimke. Ona je za Danas.hr objavila svoju verziju priče te naglasila kako ih je, uz vozača, bilo samo dvoje.

– Bilo nas je samo dvoje u tramvaju koji je išao u spremište. Nije bilo drugih ljudi, a kamoli djece – objasnila je te još jednom naglasila kako tramvaj nije bio pun ljudi, a komentirala je i jesu li uzvikivali sporni poklik.

– Mi nismo to govorili, pjevali ni uzvikivali. Jedini spomen tog uzvika je dio u pjesmi, kako tekst inače ide. Vozač je tražio da pustimo Thompsonovu pjesmu iz šale, nije trebalo ništa značiti niti ići u javnost. Vozač je to iz nekog razloga snimao i rekao da je samo proslijedio svom prijatelju. Nakon par dana, video je buknuo – potvrdila je djevojka.

Iz ZET-a su i ranije potvrdili autentičnost videa te objavili kako su odmah pokrenuli istragu i da su sadržajem snimke “neugodno iznenađeni”. Nisu objasnili zašto.

Podsjetimo, na snimci se čuje kako Djed Mraz i vilenjačica pjevaju Čavoglave na glazbu ”Zvončića”.

‘ZET će sukladno ishodu internog postupka poduzeti odgovarajuće disciplinske mjere zbog ponašanja svojih djelatnika koje nije u skladu s profesionalnim i etičkim načelima, a također će se razmotriti i nastavak poslovne suradnje s predmetnom agencijom’, javili su iz ZET-a.