Službeni posjet: Mahir ef. Husić o posjeti Kitarović Ahmićima- Ovo je put koji vodi suživotu…

Hrvatska predsjednica je također posjetila i Križančevo Selo, mjesto stradanja pripadnica Hrvatskog vijeća odbrane i civilnog stanovništva...

Hrvatska predsjednica je također van protokola posjetila i Križančevo Selo, mjesto stradanja pripadnica Hrvatskog vijeća odbrane i civilnog stanovništva.

Posjeta predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Ahmićima je put koji vodi suživotu i dobrosusjedskim odnosima na ovima prostorima, kazao je Mahir ef. Husić, imam u Ahmićima, koji je danas dočekao hrvatsku predsjednicu.

Husić je za Anadoliju rekao kako je hrvatskoj predsjednici poželio dobrodošlicu i zahvalio se zbog njene posjete Ahmićima.

“Zahvalio sam predsjednici na njenoj posjeti. Ovo je svakako put koji vodi ka suživotu, međukomšijskim i susjedskim odnosima na ovim prostorim, ali isto tako i međudržavnim odnosima”, kazao je Hasić.

Dodao je kako je Kitarević posjetila šehidsko spomen-obilježje ispred džamije u Ahmićima gdje je položila cvijeće.

Hasić je rekao kako se hrvatska predsjednica zahvalila na dobrodošlici, te zamolila da prenese njene pozdrave vjernicima u Ahmićima.

Hrvatska predsjednica je također posjetila i Križančevo Selo, mjesto stradanja pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane i civilnog stanovništva.

A.K.