Smeta im hrvatska zastava i pozdrav, ali ne i Šešeljeve provokacije…Pupovac  nema „mu*a“ javno se oglasiti protiv Šešeljevih četnika!?

Ovaj „kongres“ ili bolje rečeno četnički skup „za veliku Srbiju“ još jednom je pokazao i dokazao da se naši susjedi ne mijenjaju, da i dalje imaju „apetit“ na relaciji Karlobag-Ogulin-Karlovac- Virovitica...

četnik šešelj u hrktovcima-vojvodina

Nakon što je u subotu, 4. svibnja 2019. ratni zločinac Vojislav Šešelj održao Otadžbinski kongres SRS – a u Hrtkovcima (Vojvodina) mnogi se s pravom pitaju: Znate li kako je biti Hrvat u Srbiji?…

VIDEO Bulj objavio video s Trpinjske ceste u kojem je žestoko opleo po Pupovcu: Milorade, kako je biti Hrvat u Borovu Selu i u Srbiji?…

Naime, tzv. Srbin po zanimanju, Milorad Pupovac, lider srpske stranke u Hrvatskoj, koji se kandidira i za člana Europskog parlamenta, (sic!), istaknuo je iznimno provocirajući slogan „Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj“ na što je jedan njegov „komšija“ napisao: „Znam samo to kako 99 posto Srba u Srbiji živi puno gore nego ovaj Srbin u Hrvatskoj!“.

Ovome se uistinu  nema što dodati.

Međutim, sad kad je Šešelj u Hrtkovcima, mjestu u kojem je prije 26 godina i prema presudi Haaškog suda  počinio strašne zločine nad nevinim Hrvatima,  održao veliki četnički skup, nema prije svih reakcija Pupovca i svih onih koji svako malo u Hrvatskoj protestiraju protiv „novokomponiranih“ i nevidljivih ustaša, fašista, pa i protiv pozdrava „Za dom spremni“ i hrvatske zastave s početnim bijelim poljem.

Pupovac  nema „muda“ javno se oglasiti protiv Šešeljevih četnika, koji i dalje traže veliku Srbiju i ne priznaju genocid u Srebrenici, jer u tom slučaju i te kako je svjestan da ne bi mogao „paradirati“ Beogradom i Banja Lukom i da ga od velikog broja „radikala“ ne bi mogao zaštiti ni Vučić ni Dodik!

Stoga, radije šuti i pravi se da ništa nije vidio ni čuo.

U povodu Otadžbinskog kongresa i njegovih četničkih poruka ne javljaju se ni hrvatske političke institucije, a trebale bi i trebale su čak i tražiti zabranu ovog skupa, jer se održava u mjestu odakle su protjerani i mučeni Hrvati.

Što bi Srbi rekli da primjera radi neka hrvatska pravaška stranka održi veliki kongres u Borovu selu, ili da neki Hrvat tamo kupi kući i na njoj svjetlećim slovima napiše da je to njegova, a bio je osuđen za ratne zločine?

Takve „inicijative“ osudili bi Srbi, ali i ne mali broj Hrvata!

-Vraća se na mjesto zločina: U mjestu Hrtkovci simbolu stradanja srijemskih Hrvata osvanuo neonski natpis ‘Kuća Vojislava Šešelja’…

A ratni zločinac Šešelj može raditi što ga je volja, tim prije što ima i prešutnu podršku svojih ratnih drugova koji su i njegovom zaslugom danas na vlasti u Srbiji.

Ovaj „kongres“ ili bolje rečeno četnički skup „za veliku Srbiju“ još jednom je pokazao i dokazao da se naši susjedi ne mijenjaju, da i dalje imaju „apetit“ na relaciji Karlobag-Ogulin-Karlovac- Virovitica.

Nu, čemu i zašto marginaliziranje i šutnja o takvim vatrenim događanjima?

Zar smo zaboravili da je na slične, huškačke načine počela i srpska i ina agresija na Republiku Hrvatsku?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

** Mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala**