“SMIJEŠNA ODLUKA”: Kajkić prokomentirao “kaznu” policajcu Milanu Čuji koji se odazvao na poziv srpske vojske

Policija RH-ilustracija

Policajac iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske koji je ranije udaljen s dužnosti zbog disciplinskog postupka koji je protiv njega pokrenut jer se javio na poziv za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, vraćen je u kolovozu na posao, a izrečena mu je gotovo nikakva disciplinska mjera – tri mjeseca uzimat će mu se deset posto neto plaće.

O raspletu slučaja mladog policajca Milana Čuje koji radi u hrvatskoj policiji, a koji je srpske nacionalnosti, izvijestio je Nikola Kajkić, nezavisni županijski vijećnik u Vukovarsko-srijemskoj županiji i nekadašnji policijski inspektor koji je 2020. dobio otkaz u policiji zbog ‘prekomjernog istraživanja’ zločina na Ovčari.

Kajkić: Smiješna odluka
”Meni otkaz za njihovu laž, a policajcu Milanu Čuji za odaziv mobilizacijskom pozivu i pristupanje srpskoj vojsci samo novčana kazna!

Policajac Milan Čujo koji je u prosincu 2022 mobiliziran u srpsku vojsku (za potrebe rata na Kosovu), a koji slučaj sam otkrio početkom siječnja 2022 godine, u kolovozu 2023 je dobio svoj, the end!

Naime, zahvaljujući pritisku i utjecaju HDZ i SDSS točnije Dragane Jeckov na Davora Božinovića, tzv “disciplinski sud MUP a, u Osijeku” donio je smiješnu odluku i blagu kaznu za ovaj krimen! a ona je Milanu Čuji pravomoćno izrečena u iznosu od 3 mjeseca po 10% njegove neto plaće! I vraćen je na posao!

Ovakva kazna se izriče policajcu za kašnjenje na posao, ili neurednu predaju izvješća!”, napisao je Kajkić na Facebooku.

Što je ranije rečeno iz MUP-a?
Podsjetimo, iz MUP-a su kazali ranije kako je ”navedeni policijski službenik na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske te strane zemlje, radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, bez da je o tome obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja”.

Slučaj 21-godišnjeg hrvatskog policajca iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dvojnog državljanstva, koji je još 7. studenog prošle godine udaljen iz službe, jer je preuzeo poziv Vojske Srbije, a da nije o tome obavijestio nadređenog rukovoditelja, jedini je takav slučaj u MUP-u.

Brza reakcija?
Njegovo udaljavanje iz službe bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedica povrede nespojivi sa službom koju obavlja dok traje postupak, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske te dodao da je to jedini takav slučaj na razini MUP-a.

”Slučaj datira iz mjeseca studenog 2022. godine, a činjenica da je Ministarstvo unutarnjih poslova raspolagalo tom informacijom prije i negoli se navedeni policijski službenik vratio u Republiku Hrvatsku, potvrđuje promptnu reakciju sigurnosnog sustava u Republici Hrvatskoj”, stoji u odgovoru MUP-a Večernjem listu.