SMRT ‘NERETVANSKOG GUSARA’: Ivan je iza sebe ostavio suprugu i troje malodobne djece

Kobnog 23. svibnja 1992. godine od posljedica teškog ranjavanja preminuo je Ivan Jelinić, jedan od brojnih nepoznatih heroja Domovinskog rata…

Jelinić je, donosi Domovinskirat, rođen 5. rujna 1955. u selu Hardomilje kod Ljubuškog u Hercegovini. Osnovnu i srednju školu pohađao je u Ljubuškom. Po zanimanju je bio zidar, a prije rata, u koji se uključio u kolovozu 1991. godine, živio je u Metkoviću. Tijekom 1992. on je kao pripadnik 1. bojne 116. brigade HV-a “Neretvanskih gusara” sudjelovao u pripremnim akcijama deblokade Dubrovnika, iz smjera Stolova prema Stocu. U jednom takvom napredovanju teško je ranjen u neprijateljskom srpskom minskom polju te je prevezen u Metković gdje je nažalost podlegao teškim ozljedama.

Posmrtno je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, te činom narednika, a za sobom je ostavio suprugu Veru i troje djece – 13- godišnju Kristinu, 9-godišnjeg Dragana i 5-godišnju Sandru. Pokopan je na mjesnom groblju u Gabela Polju u Hercegovini. Ovom prilikom spomenimo se i Eugena Erjauca, Andrije Čurčića te Krešimira i Maria Bebića koji su također kao pripadnici „Neretvanskih gusara“ poginuli u ovim akcijama.

G.S.