Utorak, 28. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

ŠOK U RIJECI Pravosudni policajac slučajno se propucao na sudu, metak je opalio u smjeru glave

Podsjetimo, Na porti Županijskoga suda u Rijeci u utorak se pravosudni policajac slučajno ranio vatrenim oružjem, izvijestila je ravnateljica sudske uprave tog suda Gledis Pirić. Nesreća se dogodila oko 13,30 sati, doznaje se, a očevid traje…

Liječnik Kazimir Juričić s Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje izvijestio je oko 18,30 sati da je bolesnik još uvijek na operaciji. Za sada je u stabilnom stanju i činimo sve da se oporavi, rekao je.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković zahvalio je liječnicima, svom osoblju i ravnatelju, koji čine sve moguće kako bi se sanirala ozljeda. “Radi se o našem pravosudnom policajcu, koji je kod nas u sustavu. Potreseni smo svi kada smo čuli jednu takvu vijest. U ovom trenutku je najvažnije pokušati napraviti sve da se sačuva život. Ovdje sam vrlo siguran da se radi po najvišim standardima,  dobio sam takva uvjeravanja i s te strane sam malo mirniji,” rekao je Bošnjaković.

Na novinarsko pitanje o istrazi i dosad utvrđenim činjenicama o tom nesretnom slučaju, ministar je rekao da zasad nema nikakvo detaljno izvješće te da mu je u ovom trenutku najvažniji čovjek.

Odgovorio je i da ne zna sve činjenice i kako to da je metak uopće bio u cijevi te ponovio da je najvažnije sačuvati život čovjeka. Važan je čovjek, a poslije ćemo raspravljati o detaljima, naglasio je. Na upit ima li svjedoka događaja, rekao je da misli da svjedoci postoje.

Odgovarajući na pitanje je li se nesreća mogla izbjeći drugačijom organizacijom posla, ministar je rekao da mu je u ovom trenutku nemoguće govoriti o tome  što bi bilo kad bi bilo, je li ovako ili onako.

“O tome ćemo razgovarati poslije, kada dobijemo relevantno izvješće, kada dobijemo sve činjenice na stol, onda ćemo ćemo zapravo vidjeti što je tu bilo”, istaknuo je ministar.

Ravnatelj riječkog Kliničkog bolničkog centra Davor Štimac rekao je da je 42-ogodišnji muškarac primljen u bolnicu nakon nesretnog događaja. Odmah po dolasku u bolnicu primljen je u brzu obradu, operiran je, a operacija traje oko četiri sata.

Rekao je kako se radi o prostrijelnoj rani mozga i lubanje te da se nada da će sve biti dobro i kako će se bolesnik uspjeti izvući iz sadašnje siuacije.

Na porti Županijskoga suda u Rijeci u utorak se pravosudni policajac slučajno ranio vatrenim oružjem, izvijestila je popodne ravnateljica sudske uprave tog suda Gledis Pirić. Nesreća se dogodila oko 13,30 sati, a teško ranjeni pravosudni policajac prevezen je u KBC na hitnu operaciju, donosi direktno.hr.

D.K.

Najnovije

Sven Mišković novi v.d. ravnatelja USKOK-a

Foto:Screenshot/HRT   Za vršitelja dužnosti ravnatelja Uskoka glavni državni odvjetnik Ivan Turudić u utorak je imenovao Svena Miškovića,  voditelja Odjela tužitelja i dosadašnjeg zamjenika ravnateljice USKOK-a. Mišković:...

Diljem zemlje obilježava se Dana Hrvatske vojske

Foto:MORH   Diljem zemlje počelo je obilježavanje Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na...

28. svibnja 2015. – dramatični događaji na Trgu Svetog Marka, policija krenula silom na branitelje

Foto:Fah   28. svibnja obilježava se godišnjica dramatičnih događanja na Trgu Svetog Marka, kada je hrvatska policija 2015. krenula silom na hrvatske branitelje, invalide iz Domovinskog...

Biblijska poruka 28.5.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Nemjeriva nagrada nasljedovanja

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mk 10,28-31 Petar reče Isusu: »Evo, mi sve ostavismo i pođosmo za tobom.« Reče Isus: »Zaista, kažem vam, nema ga tko ostavi kuću,...

Milanović će se uskoro povući iz javnosti: Kuje plan o novom mandatu, ali jedan detalj je čudan

Foto:Screenshot/HRT   Parlamentarni izbori su za nama, pred vratimo smo europskih izbora, a ovu superizbornu godinu privesti ćemo kraju s prvim krugom predsjedničkih izbora koji se...