Šokantna tvrdnja Bakira Izetbegovića: ‘Hrvati su izmišljeni, nastali su od Bošnjaka’

Hrvati i Srbi u BiH izmišljene nacije, čiji su pripadnici spletom okolnosti nastali od Bošnjana...

wikipedia

I Jugoslavija je bila naša, rekao je bosanski političar…

Bakir Izetbegović prošlog je vikenda u Cazinu, gdje je bio u povodu obilježavanja godišnjice osnivanja jedne od brigada Armije BiH, izjavio da su Hrvati i Srbi u BiH izmišljene nacije, čiji su pripadnici spletom okolnosti nastali od Bošnjana.

Izetbegović je u tom govoru poručio da “bosanske patriote poštuju sve i svakoga tko je gradio i branio Bosnu i Hercegovinu”.

“Naši su i Iliri i Kelti i Slaveni i Japodi, i srednjovjekovni kraljevi su naši. Poštujemo i ono što su Osmanlije i Austrougarska učinili za ovu zemlju. Jugoslavija je bila naša i partizani su naši, dakle svatko tko je gradio i branio ovu zemlju. Prije se u Bosni nitko drugačije i nije zvao nego Bošnjanin. Danas je to drugačije i mi to prihvaćamo. Neka se svatko zove kako hoće i neka se Bogu moli onako kako ga je njegova majka naučila. Mi poštujemo i crkve i džamije i sinagoge, svačije nošnje, običaje i vjeru i bolilo nas je rušenje svakog mosta, svake bogomolje, a najviše nas je bolilo rušenje odnosa među narodima koji nose isti genetski kod. Naravno da ne počinje povijest s nama ali vi, ovi ljudi ovdje, ste iznijeli najvažniji dio te povijesti”, naglasio je Izetbegović.

D.K