SP atletika: Sara Kolak četvrta u svojoj kvalifikacijskoj skupini

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja i vlasnica naboljeg svjetskog rezultata iz ove sezone, Ludbrežanaka Sara Kolak, hicem od 63,24 metra osvojila je četvrto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini na Svjetskom prvenstvu u Londonu, a 26 centimetara dijelilo ju je od kvalifikacijske norme...

SARA KOLAK
SARA KOLAK/FOTO FAH

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja i vlasnica naboljeg svjetskog rezultata iz ove sezone, Ludbrežanaka Sara Kolak, hicem od 63,24 metra osvojila je četvrto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini na Svjetskom prvenstvu u Londonu, a 26 centimetara dijelilo ju je od kvalifikacijske norme.

Njemica Kathrina Molitor (65,37 m), Kineskinja Shiying Liu (64,72 m) i Australka Kelsey-Lee Roberts (63,70 m) uspjele su prebaciti normu postavljenu na 63,50 metara te su izborile svoje mjesto u finalu.

U 21.30 sati s natjecanjem započinje druga kvalifikacijska skupina sastavljena od 15 bacačica, među kojima njih devet ima osobne rekorde bolje od kvalifikacijske norme.

Uspije li devet kopljašica iz druge skupine baciti dalje od 63,24 metra, Sara Kolak ostat će bez nastupa u finalu koje je na rasporedu u utorak, 8. kolovoza, s početkom u 20.20 sati po srednjoeuropskom vremenu.H

D.J.