SP veslanje: Martin u finalu, Radonić ukupno deveti

U nedjeljnom finalu nastupit će još Čeh Tomaš Synek, koji je pobijedio u drugoj polufinalnoj utrci, te Kubanac Angel Fournier Rodriguez i Novozelanđanin Robert Manson...

foto/fah

Aktualni olimpijski doprvak u samcu, hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u finale Svjetskog prvenstva u američkom Bradentonu, on je u svojoj polufinalnoj utrci zauzeo drugo mjesto.

Nakon što je na prvom prolazu na 500 metara bio drugi, Martin je preuzeo vodstvo i bio na čelu utrke sve do same završnice u kojoj ga je pretekao Britanac Thomas Barras. Barras je na kraju ciljem prošao u vremenu od 6:49.97 minuta, dok je Martin bio drugi sa 6:51.36. Iz te skupine u finale je prošao i Nijemac Tim Ole Naske s vremenom 6:51.94 minuta.

U nedjeljnom finalu nastupit će još Čeh Tomaš Synek, koji je pobijedio u drugoj polufinalnoj utrci, te Kubanac Angel Fournier Rodriguez i Novozelanđanin Robert Manson.

Finale samaca na rasporedu je posljednjeg dana SP-a, u nedjelju 1. listopada od 15.53 sati.

Luka Radonić je u disciplini laki samac SP u Bradentonu završio je kao ukupno deveti nakon što je u B finalu zauzeo treće mjesto.

U subotu će u finalu dvojaca bez kormilara nastupiti Martin i Valent Sinković. Ta je utrka predviđena za 16.38 sati, ali bi zbog vrućine mogla biti prebačena i u raniji termin.

D.J.