ŠPANJOLSKI MEDIJI HVALE LUKU: “Stavio je nogomet i vjernost klubu ispred novca”

Luka Modrić-Foto-twitter

Konačno je potvrđeno! Real Madrid je objavio da je Luka Modrić produljio ugovor do lipnja 2024. godine. To znači da će 38-godišnji veznjak za madridski klub nastupati punih 12 godina te krajem iduće sezone postati najstariji igrač koji je ikada nastupao za kraljevski klub. Španjolski mediji su kao i navijači oduševljeni odlukom da ostane usprkos ponudama iz Saudijske Arabije koje su dosezale više stotina milijuna eura, prenosi Večernji list

“Odlukom da ostane u Realu i time ostane bez nevjerojatnog bogatstva koje su mu nudili klubovi iz Saudijske Arabije Luka Modrić je očitao veliku lekciju modernom nogometu i nogometašima. Lekciju o nogometašu koji igra za grb kluba koji voli i to radi s predanošću koja se ne gubi pred naletom milijuna.

Što je najvažnije, Modrić je ovime poslao poruku u srca navijača Reala da je svoju ljubav i posvećenost Realu stavio ispred svog novca svijeta. Posebno treba cijeniti što je Modrić ovako odlučio iako ga sljedeće sezone čeka nevjerojatna konkurencija za tri mjesta u vezi”, piše Marca.

Pohvalama se pridružio i AS. “Modrić se Realu obećao u dobru i zlu. Sad su ova druga vremena. Klub nije bio uspješan u najvažnijim natjecanjima, a Modrića pritišću godine i neviđena konkurencija.

Ipak, on je ostao vjeran Realu i danoj riječi. Učinio je to usprkos ponudi od 200 milijuna eura i dolasku mlađih igrača. Modrić će sljedeće sezone definitivno igrati manje, nego što je navikao. Usprkos svemu ovome odlučilo je do kraja ostati u Realu.”