Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Španjolski vojnik pravno ‘promijenio spol’ radi zakonskih benefita

Foto:Screenshot

 

‘Unutar sebe, osjećam se kao lezbijka’, ističe Roberto Perdigones, vojnik iz Španjolske. On je, naime, jedan od vojnika u toj zemlji koji iskorištavaju Zakon o ‘transrodnim’ osobama kako bi ostvarili bolju plaću, povoljnije mirovinske uvjete i privatne sobe.

Čisti administrativni proces, omogućen španjolskim liberalnim Zakonom o ‘transrodnim’ osobama, omogućio je niz pogodnosti koje su prije bile rezervirane isključivo za biološke žene.

Roberto Perdigones objašnjava kako je to poboljšalo njegov vlastiti život.

Ovaj vojnik otkrio je da mu je ‘administrativna promjena spola’, prema novom Zakonu o ‘transrodnim’ osobama u Španjolskoj, pomogla u benefitima poput povećanja primanja i pristupa dječjem dodatku jer ga sada priznaju kao “majku”, kao i preseljenja u privatnu sobu s vlastitom privatnom kupaonicom u vojarni, prenosi Narod.hr.

“Na vanjskoj razini, osjećam se kao heteroseksualni muškarac. Ali duboko u sebi, osjećam se kao lezbijka.

Zbog toga sam napravio ‘pravnu promjenu’ u ženu,” rekao je 35-godišnji Perdigones u intervjuu za online novine El Español, prenosi Remix News.

Perdigones objašnjava da je i dalje muškarac s muškim genitalijama i bradom, otac svome sinu te da ga privlače žene.

Jedan od desetaka službenika koji su iskoristili zakonsku regulativu

Roberto je samo jedan od desetaka službenika smještenih u španjolskoj enklavi Ceuti koji su iskoristili ekstremno liberalnu zakonodavnu regulativu o ‘transrodnim’ osobama u svoju korist.

Prema nekim podacima, čak je 37 vojnika, policajaca i javnih službenika u Španjolskoj ‘promijenilo spol’ u čisto administrativne svrhe kako bi pristupili dodatnim pogodnostima kao žene.

Neki to nazivaju prijevarom, ali Roberto se s time ne slaže.

Navodi da su učinili sve što je potrebno prema novom zakonodavstvu kako bi napravili promjenu.

U Španjolskoj, pojedinac sada može zakonski ‘promijeniti spol’ putem vlastite izjave pred matičnim uredom spola u kojeg se identificira, bez potrebe za medicinskim nalazima ili hormonskim tretmanima.

“Kako mogu, tako i činim,” objasnio je vojnik Roberto.

Vojnik Perdigones: ‘I dalje poštujem zakon’

“Prije sam bio zakinut zbog pridržavanja zakona. Sada i dalje poštujem zakon, ali nakon što sam pronašao svoju spolnu situaciju, zauzeo sam stav. I ako me netko kritizira, možda čini zločin transfobije.”

Za ovakav potez, trebalo mu je samo dva sastanka s nadležnim tijelima. Na sastancima je Roberto inzistirao da se identificira kao žena kako bi se zakonski obradila ‘promjena spola’.

Otkrio je i posljedične pogodnosti za vojnike.

” ‘Promjenom spola’, kako sam saznao, moja mirovina bi se povećala, jer žene više zarađuju u mirovini kako bi nadoknadile nejednakost. Osim toga, sada zarađujem 15 posto više jer imam dijete,” rekao je.

“Čak imam privatnu sobu u vojarni, samo za sebe, s privatnom kupaonicom. Ne mogu biti s muškarcima, jer sam žena, a nisam smatrao primjerenim biti s biološkim ženama iz poštovanja prema njima. Napravio sam sobu samo za sebe od ‘promjene spola’ ” dodao je.

Roberto je također slobodan da se pojavi na vojnim vježbama s dugom kosom i nosi naušnice, za razliku od svojih zakonski muških kolega.

Ravnopravna borba za skrbništvo

Promjena spola također ima šire implikacije u vezi s Robertovim 16-godišnjim sinom iz prethodne veze, pri čemu novi zakon o ‘transrodnim’ osobama ovog vojnika čini jednako majkom dječaka kao i njegovu biološku majku, stvarajući veće pravne komplikacije u španjolskom obiteljskom pravu.

“Kao otac, nisam vidio sina od kad je imao tri godine, Ali sada više nisam otac, sada sam majka koja nije trudna. To znači da se mogu izjednačeno boriti s njegovom biološkom majkom,” objasnio je.

“U procesu sam traženja odvjetnika kako bih vratio ono što sam izgubio, uvijek stavljajući na prvo mjesto dobro djeteta.”

Robertov slučaj nije izoliran.

On je među desecima službenika koji slijede primjer brzog administrativnog procesa koji im donosi pogodnosti i zaštitu koje su ranije bile ‘rezervirane’ za biološke žene.

Najnovije

Biblijska poruka 18.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko vjeruje ima život vječni

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,44-51 Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne može doći k meni ako ga ne povuče Otac koji me posla; i ja ću ga...

Penava: Domovinski pokret treća je najjača stranka u Hrvatskoj

Foto:Screenshot/RTL   Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je govor u stožeru Domovinskog pokreta. “Jesmo skupa ili nismo? Dragi prijatelji, pred kraja, mada nismo mudriji prije dva...

Plenković: HDZ po treći put zaredom uvjerljivo pobijedio na izborima

Foto:Screenshot/HRT   Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se iz izbornog stožera stranke. - Dopustite da na kraju ove izborne večeri prije svega zahvalim svim našim biračima, svim...

DIP: HDZ 60, ‘Rijeke pravde’ 42, Domovinski pokret 14, Most 11 mandata

Foto:HRT   Državno izborno povjerenstvo na svojim stranicama objavljuje privremene rezultate parlamentarnih izbora. Do 02.30 prebrojani su gotovo svi glasovi. Glasovalo je 62,25 posto birača. Rezultati u...

Mario Radić: Mi smo zadovoljni, ali mislim da ćemo dobiti  i još koji mandat više

Foto:Screenshot/HRT   Prema prvim izlaznim anketama, Domovinski pokret i partneri osvajaju 13 mandata. Kada su izašli prvi rezultati, u dvorani se prolomio pljesak. - Mi smo zadovoljni,...