Srijeda, 22. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Španjolski vojnik pravno ‘promijenio spol’ radi zakonskih benefita

Foto:Screenshot

 

‘Unutar sebe, osjećam se kao lezbijka’, ističe Roberto Perdigones, vojnik iz Španjolske. On je, naime, jedan od vojnika u toj zemlji koji iskorištavaju Zakon o ‘transrodnim’ osobama kako bi ostvarili bolju plaću, povoljnije mirovinske uvjete i privatne sobe.

Čisti administrativni proces, omogućen španjolskim liberalnim Zakonom o ‘transrodnim’ osobama, omogućio je niz pogodnosti koje su prije bile rezervirane isključivo za biološke žene.

Roberto Perdigones objašnjava kako je to poboljšalo njegov vlastiti život.

Ovaj vojnik otkrio je da mu je ‘administrativna promjena spola’, prema novom Zakonu o ‘transrodnim’ osobama u Španjolskoj, pomogla u benefitima poput povećanja primanja i pristupa dječjem dodatku jer ga sada priznaju kao “majku”, kao i preseljenja u privatnu sobu s vlastitom privatnom kupaonicom u vojarni, prenosi Narod.hr.

“Na vanjskoj razini, osjećam se kao heteroseksualni muškarac. Ali duboko u sebi, osjećam se kao lezbijka.

Zbog toga sam napravio ‘pravnu promjenu’ u ženu,” rekao je 35-godišnji Perdigones u intervjuu za online novine El Español, prenosi Remix News.

Perdigones objašnjava da je i dalje muškarac s muškim genitalijama i bradom, otac svome sinu te da ga privlače žene.

Jedan od desetaka službenika koji su iskoristili zakonsku regulativu

Roberto je samo jedan od desetaka službenika smještenih u španjolskoj enklavi Ceuti koji su iskoristili ekstremno liberalnu zakonodavnu regulativu o ‘transrodnim’ osobama u svoju korist.

Prema nekim podacima, čak je 37 vojnika, policajaca i javnih službenika u Španjolskoj ‘promijenilo spol’ u čisto administrativne svrhe kako bi pristupili dodatnim pogodnostima kao žene.

Neki to nazivaju prijevarom, ali Roberto se s time ne slaže.

Navodi da su učinili sve što je potrebno prema novom zakonodavstvu kako bi napravili promjenu.

U Španjolskoj, pojedinac sada može zakonski ‘promijeniti spol’ putem vlastite izjave pred matičnim uredom spola u kojeg se identificira, bez potrebe za medicinskim nalazima ili hormonskim tretmanima.

“Kako mogu, tako i činim,” objasnio je vojnik Roberto.

Vojnik Perdigones: ‘I dalje poštujem zakon’

“Prije sam bio zakinut zbog pridržavanja zakona. Sada i dalje poštujem zakon, ali nakon što sam pronašao svoju spolnu situaciju, zauzeo sam stav. I ako me netko kritizira, možda čini zločin transfobije.”

Za ovakav potez, trebalo mu je samo dva sastanka s nadležnim tijelima. Na sastancima je Roberto inzistirao da se identificira kao žena kako bi se zakonski obradila ‘promjena spola’.

Otkrio je i posljedične pogodnosti za vojnike.

” ‘Promjenom spola’, kako sam saznao, moja mirovina bi se povećala, jer žene više zarađuju u mirovini kako bi nadoknadile nejednakost. Osim toga, sada zarađujem 15 posto više jer imam dijete,” rekao je.

“Čak imam privatnu sobu u vojarni, samo za sebe, s privatnom kupaonicom. Ne mogu biti s muškarcima, jer sam žena, a nisam smatrao primjerenim biti s biološkim ženama iz poštovanja prema njima. Napravio sam sobu samo za sebe od ‘promjene spola’ ” dodao je.

Roberto je također slobodan da se pojavi na vojnim vježbama s dugom kosom i nosi naušnice, za razliku od svojih zakonski muških kolega.

Ravnopravna borba za skrbništvo

Promjena spola također ima šire implikacije u vezi s Robertovim 16-godišnjim sinom iz prethodne veze, pri čemu novi zakon o ‘transrodnim’ osobama ovog vojnika čini jednako majkom dječaka kao i njegovu biološku majku, stvarajući veće pravne komplikacije u španjolskom obiteljskom pravu.

“Kao otac, nisam vidio sina od kad je imao tri godine, Ali sada više nisam otac, sada sam majka koja nije trudna. To znači da se mogu izjednačeno boriti s njegovom biološkom majkom,” objasnio je.

“U procesu sam traženja odvjetnika kako bih vratio ono što sam izgubio, uvijek stavljajući na prvo mjesto dobro djeteta.”

Robertov slučaj nije izoliran.

On je među desecima službenika koji slijede primjer brzog administrativnog procesa koji im donosi pogodnosti i zaštitu koje su ranije bile ‘rezervirane’ za biološke žene.

Najnovije

Osuđena za psihičko nasilje nad suprugom

Zagrebačka poduzetnica proglašena je krivom i osuđena jer je bivšeg supruga nazvala pederom.   Prema presudi, učinila je to potkraj prosinca oko 19.30 sati u Zagrebu,...

Vrhovni sud “upozorio” predsjednika HND-a Hrvoja Zovku i njegove apologete: Svojim “teorijama zavjere” omalovažavate rad sudaca

Foto:HRT   Vrhovni sud je, reagirajući na stajalište Hrvatskog novinarskog društva (HND) oko presude tog suda u sporu Hrvatske radiotelevizije (HRT) i predsjednika HND Hrvoja Zovku,...

Ravnatelj Jasenovca Ivo Pejaković podnio je ostavku: Ja odgovaram za rad ustanove

– Ovim putem bih istaknuo da je prema Statutu Javne ustanove Spomen-područja Jasenovac ravnatelj odgovorna osoba koja odgovara za rad ustanove, a samim time...

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

Foto:Podravski list   Do naših je dana enigmom ostao posljednji zadatak koji je Manolić dobio prije prelaska na oslobođeni teritorij. Riječ je bila o organiziranju dotad...

Ginekologinja odgovorila Bereckom: I mi trčimo za život, a očekuje se da taj isti život svojim rukama dokrajčimo

Foto:Facebook/Hod za život   Splitska ginekologinja Katarina Dvornik Meaški reagirala je komentarom na društvenim mrežama na objavu osječkog pedijatra Igora Bereckog vezanu za Hod za život. Berecki,...