Splitska policija zatekla 8 osoba u kršenju samoizolacije…Svatko mora biti svjestan odgovornosti…

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana...

SPLIT – Splitsko-dalmatinska policija je u protekla 24 sata (16./17. ožujka do 22 sata) izvršila provjeru  36 osoba  vezano uz mogućnost kršenja mjera samoizolacije.  Utvrđeno je kako je u tom periodu 8 osoba prekršilo mjeru samoizolacije koje su odredili sanitarni inspektori. O svemu utvrđenom obavještava se Državni  inspektorat…

– Policijski službenici postupat će po dojavama i zaprimljenim informacijama o mogućim kršenjima određenih mjera samoizolacije i ukoliko utvrdimo da se osoba ne pridržava rješenja sanitarnog inspektora o samoizolaciji,  o tome ćemo izvijestiti Državni inspektorat kako bi mogli poduzeti daljnje mjere i radnje prema tim osobama, a sukladno zakonu.

Skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice.  Osobe kojima je određena mjera samoizolacije dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – izvijestila je PU Splitsko-dalmatinska.

D.K.