SPLITSKI BRANITELJI PULJKU: “OVO VAM NEĆEMO ZABORAVITI! To je ponižavanje branitelja”

Splitske i županijske udruge proistekle iz Domovinskog reagirale su priopćenjem zbog, kako navode sramotnog neodržavanja minute šutnje za poginule hrvatske branitelje na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada i blagdana Svetog Duje.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Ne želeći kvariti svečanu atmosferu u gradu povodom Dana grada i blagdana Sv. Duje, po završetku svečanosti dužni smo reagirati na nepoštivanje aktualne gradske vlasti na žrtvu hrvatskih branitelja.

Ivica Puljak je na ulasku u 3. godinu mandata pokazao pravo lice i iza kulise uglednog profesora izronio je isključivi i totalitarni karakter aktualnog gradonačelnika. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita nije dopustio govoriti predstavnicima Hrvatskog sabora i Vlade RH.

Time je poslana poruka nekulture ali i samovoljne izolacije Splita od državne vlasti kao i prekid komunikacije s institucijama hrvatske države.

Ali ono što je posebno uvrijedilo i najviše zaboljelo braniteljsku populaciju kao i sve naše sugrađane svjesne uloge i žrtve branitelja u Domovinskom ratu je povijesno neodržavanje dostojne počasti tj. minute šutnje za poginule hrvatske branitelje.

Čin sjećanja i poštovanja koji se održava praktički na svakom službenom događanju, a posebice onima u organizaciji službenih institucija Republike Hrvatske (ministarstvo,županija,grad,općina,…), očito je neprihvatljiv Puljkovoj vlasti i odlučio ga je ukinuti.

Jos jedno nepoštivanje i ponižavanje hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Puljak očito zaboravlja da mu je upravo žrtva njegovih vršnjaka koji su ginuli dok se on obrazovao omogućila da danas uživa povlasticu obnašanja dužnosti gradonačelnika u demokratskoj Hrvatskoj.

U ime svih naših suboraca najoštrije osuđujemo sramotnu odluku gradonačelnika i poručujemo mu da koliko god se trudio neće uspjeti omalovažiti ulogu hrvatskih branitelja u pravednom i oslobodilačkom Domovinskom ratu.

Kada idući put dođe kupiti političke poene na obljetnicama iz Domovinskog rata i ostalim aktivnostima u organizaciji braniteljskih udruga neka se toga sjeti, jer mi zaboraviti nećemo. Ubuduće ćemo se samo dignuti i dostojanstveno napustiti takva događanja bez počasti žrtvama iz Domovinskog rata.

Priopćenje potpisuju Hvidra Splitsko dalmatinske županije, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko dalmatinske županije, Zajednica udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Splita, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata – ogranak Split i Hrvatski časnički zbor grada Splita.