Spomenik Tuđmanu mora na popravak, jaja su nagrizla broncu…

Uništena je patina i trebat će ponovno patinirati. Koliko su napadači s jajima zadali posla još točno ne može odrediti...

U četvrtak je najveći spomenik u Zagrebu ponovno bio metom napada. Iako su ga radnici čistoće odmah oprali šmrkom – šteta je već nastala. ‘Žumanjci, bjeljanjci. Kaj je to već ustvari?! Nagriza broncu’, rekli su nam radnici koji su čistili spomenik…

Radnik ljevaonice u kojoj je spomenik napravljen Željko danas nije mogao doći k sebi od šoka. ‘Kako bi vama bilo da vam netko uništi rad koji napravite? Normalno da je teško, moram popravljat ponovno’, rekao je za RTL.

Uništena je patina i trebat će ponovno patinirati. Koliko su napadači s jajima zadali posla još točno ne može odrediti. ‘Ja znam kako mora izgledati, a koliko će mi trebati za to, to vam ne mogu reći u ovom trenutku’, kazao je.

Za sada ga čiste kistom i običnom vodom. Ovo je drugi put od kad je postavljen da je spomenik postao metom napada. Iako su oba puta baš policijski djelatnici prvi uočili skrnavljenje spomenika iz policije tvrde da nisu pojačali ophodnje oko spomenika i da je, u vezi napada jajima, postupanje u tijeku.

D.K.

Comments are closed.