Sramotna i brutalna medijska manipulacija sa stranicom na FB-Ustaše su najveća sramota Hrvata. Prijete i rušenjima Hrvatskih spomenika, i nitko ništa…

(11) Ustaše su najveća sramota Hrvata | Facebook

Gdje je sad faktograf?                             

Što radi FB, kada upozorava da se ne klikne “sviđa mi se” jer krši njihove standarde?

foto-screenshot-facebook-prijeti se rušenjem spomenika HOS-a-Hrvatskih obrambenih snaga iz Domovinskog rata devedesetih-što nema nikakvu poveznicu sa 1941-45 i nitko ništa. To su potpuno dva različita vremenska i povijesna konteksta-KLIKNI NA FOTO

Zašto je nije ugasio kao što je ugasio na tisuće profila koji krše njihove standarde?

I nisu samo na FB, već i na webu kao neprofitna organizacija

Opis stranice

“Stranica o ustaškim zločinima i zločincima, ustaškim logorima smrti, antifašizmu i antifašističkoj borbi hrvatskog naroda, o katastrofalnoj politici vođenoj nakon takozvanog “osamostaljenja” Hrvatske i fašizmu novog doba”

Sam uvod na stranici je manipulativan, jer što znači to „takozvano osamostaljenje“? Je li samostalna ili nije, ne može biti „takozvano“, jer bi time trebala ostati gdje je bila, u Jugoslaviji, nije se osamostalila.

“Nezavisna Država Hrvatska uspostavljena je 10. travnja 1941. uz punu suradnju nacističke Njemačke i fašističke Italije. Tijekom četiri godine postojanja NDH na vlasti je bio ustaški pokret na čelu s poglavnikom Antom Pavelićem, koji je još u emigraciji stvorio planove o istrebljenju Srba, Roma i Židova. Ustaški pokret je 7. lipnja 1941. prilikom prvog Pavelićeva posjeta Hitleru, dobio punu potporu nacističke Njemačke u provedbi genocidne politike prema židovskom, romskom i srpskom stanovništvu. Na sastanku u njemačkom veleposlanstvu u Zagrebu, 4. lipnja 1941., zaključeno je da se srpsko pitanje riješi masovnim iseljavanjem Srba u Srbiju, masovnim ubijanjima na terenu i deportiranjem u koncentracijske logore. Vlasti NDH, na vlastiti zahtjev, priključile su se planu preseljenja, obvezavši se deportirati u Srbiju 30.000 više Srba nego što će prihvatiti Slovenaca iz Trećeg Reicha.

Kako je dolazak ustaškog pokreta na vlast posve ovisio o politici Trećeg Reicha, a u početku i fašističke Italije, Pavelić i njegovi najbliži suradnici bili su pod dominacijom i potpunim utjecajem tih država. To se konkretno odrazilo prilikom određivanja državnih granica.

Veliki dio Hrvatskog primorja, Gorskog kotara i dio Dalmacije (od Zadra do Splita), istočni dio Konavala i Boke kotorske te gotovo svi otoci (osim Brača, Hvara i Paga) pripojeni su Italiji. Hortijeva Mađarska anektirala je Međimurje u prosincu 1941. Preostali dijelovi Hrvatske, teritorij Bosne i Hercegovine te područje Srijema činili su teritorij NDH.

Na površini od 102.725 km² živjelo je 6.640.000 stanovnika: Hrvata, Srba, Židova, Nijemaca, Mađara, Roma, Čeha, Rusina, Slovenaca, Slovaka, Ukrajinaca i ostalih.”

I kratka obavijest o karakteru NDH, napisana je manipulativno sa ciljem da izazove govor mržnje kod čitatelja. Cijela koncepcija se temelji na mržnji prema državi Hrvatskoj, Katoličkoj crkvi, hrvatskom narodu i njegovom identitetu.

Stranica me podsjeća na promašen i primitivan uradak nekadašnjih tajnih službi iz doba komunističkog totalitarnog jugoslavenskog režima.

Tko stoji iza stranice?

Po obavijesti na početnoj stranici sa brojevima telefona, provjerom brojeva došla sam do  čudnog   saznanja:

Broj +385  1 455 3000 je broj središnjice HDZ-a

Broj +385 1 455 2055 je broj središnjice SDP-a

Broj +385 1 4874326 je broj Glasa Koncila, pretplata i knjižara

Broj +385 1 630 3008 je broj faxa u uredu za opće poslove Sabora i Vlade

Naravno sa sam sumnjičava u svezi tih brojeva, jer je nelogično da bi netko iz HDZ-a pisao za sebe da su „hadezenjare“

Nitko iz HDZ-a danas ne spominje detuđmanizaciju! A o sramoti neka se pogledaju u ogledalo i potraže na internetu: Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP))

Rezolucija Parlamenta EU od 19. rujna 2019. o osudi komunizma kao istog zla izjednačenog s fašizmom! Rezolucija Vijeća EU 1481/2006 kojom se osuđuje komunizam, koji je za sobom ostavio 97 milijuna žrtava!

A šta su komunisti nego predstavnici lijevog fašizma? Samo zato što netko stavi anti ispred fašizma, misli da je oprao sve zločine komunizma.

Sumnjam da ni netko iz Glasa Koncila pisao na uvredljiv način o Katoličkoj Crkvi i svećenstvu,  da je“ banda“?

Isto tako sumnjam da bi netko iz Sabora pisao o 20 tisuća zaklane djece. Priča koja nije nikada dokazana, niti jednim dokazom. Istu priču pričao je 90-tih godina  Pupovac o 10 tisuća prekrštene djece katoličku vjeru i kada mu je osobno dr.Tuđman rekao da podastre dokaze, dokaza do danas nema.

Poslati ću HDZ-u, SDP-u, Hrvatskom Saboru i Glasu koncila ovaj tekst, da provjere osobe i ljude koji su mogli  komunicirati sa njihovih telefona , pa ukoliko se radi o zloupotrebi neka se primjereno kazne, a ukoliko nisu njihovi članovi ili zaposlenici,  MUP lako provjeri po ID adresi svakog koji piše na stranici.

Autor / Lili Benčik/hrvatskepravice

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta Uredništva Braniteljskog portala već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**