SRAMOTNO I PONIŽAVAJUĆE: Dan neovisnosti u Općini Vrpolje u mjestu Čajkovci izgleda otužno…Teško im razviti hrvatski stijeg na Dan neovisnosti…

Mislio sam da kao pred VRO Oluja ti isti faraoni ne poštuju u mjestu Čajkovci samo branitelje (podsjećam kod spomen obilježja za poginule branitelje visila je uništena i dotrajala zastava ) oni ne poštivaju ni DRŽAVU koju kroz Općinsku vlast predstavljaju, a od te iste DRŽAVE za razliku od onih koji se svaki dan u ovom mjestu iseljavaju itekako dobro žive...

Dan neovisnosti u Općini Vrpolje točnije u mjestu Čajkovci izgleda otužno kao i puno toga ...foto/facebook

Dan neovisnosti u Općini Vrpolje točnije u mjestu Čajkovci izgleda otužno kao i puno toga …
Općinski čelnici stranke na vlasti nisu u stanju na tako važan dan za stvaranje Republike Hrvatske niti hrvatski barjak postaviti na zgradu Društvenog doma.

Dan neovisnosti u Općini Vrpolje točnije u mjestu Čajkovci izgleda otužno kao i puno toga …Foto(V.Marić)

U ovome Domu se nalaze godinama raspušteni MO Čajkovci (nikada nisu vladajući trgovci mještanima do kraja objasnili zbog čega je raspušten MO) i Udruga branitelja iz Domovinskog rata.

Osnovna škola,Vatrogasni dom također nemaju Hrvatska obilježja na Dan neovisnosti.
Bogme u komunizmu su se te Ustanove kitile sa tri zastave totalitarnog režima.

A danas?

Mislio sam da kao pred VRO Oluja ti isti faraoni ne poštuju u mjestu Čajkovci samo branitelje (podsjećam kod spomen obilježja za poginule branitelje visila je uništena i dotrajala zastava ) oni ne poštivaju ni DRŽAVU koju kroz Općinsku vlast predstavljaju, a od te iste DRŽAVE za razliku od onih koji se svaki dan u ovom mjestu iseljavaju itekako dobro žive.

Znam i mogu razumjeti da nekima nije toliko bitna zastava već baš to kako žive ,ali uvjeren sam da dok ne budemo krenuli od elementarnih stvari državnosti i poštovali grb,himnu i zastavu,Hrvatska ne može naprijed.

-Pitam se dokle su granice bahatosti i neodgovornosti lokalnih političara ?
-Pitam se kada će Hrvatska postati u pravom smislu DRŽAVA ?
-Pitam se koliko je još ovakvih mjesta,općina,gradova diljem Hrvatske koji ne drže do onoga što je itekako važno za narod koji nije stolječima imao Državu ,a zaboravljaju da je nečijom krvlju ona stvarana?
-Pitam se zašto svi šute kao da nema nade za bolje sutra?
-Pitam se na kraju tko će početi nadzirati radi li NETKO svoj posao za koji je plaćen ili ne radi.
-Kao što sam nedavno rekao… previše je bezosjećajnih gazda,ratnih i poratnih profitera u Republici Hrvatskoj.
-Čega se bojimo prozivajmo ih jer činjenjem samo za sebe i ne činjenjem za druge uništiše nam Hrvatsku, napisao je hrvatski ratni dragovoljac Vlado Marić na svom Facebook profilu.


Mogli smo također izdvojiti Kostajnicu u kojoj nema niti jednog hrvatskog stijega za Dan hrvatske neovisnosti ili još mnogo drugih općina i gradova.

Ovakvih tužnih i neodgovornih slučajeva u Hrvatskoj danas na Dan neovisnosti ima ogroman broj. Za sve su to redom krivci oni koji se busaju u domoljubna prsa u vrijeme izbora, sve dok ne zasjednu u svoje udobne i dobro plaćene fotelje i tu se zaboravlja na domoljublje i Domovinske vrijednosti, što je ne samo neodgovorno već je za svaku osudu, bilo kojoj političkoj nakupini odgovorni pripadali. Ovo je Hrvatska i u Hrvatskoj se danas slavi Dan neovisnosti, bez obzira na politička i ina uvjerenja. Hoće li netko za ovaj nemar odgovarati ili ne to je na stranačkim i lokalnim tijelima da rješavaju.

Za danas je izdvojen samo ovaj slučaj nepoštivanja hrvatskih važnih, najvažnijih- povijesnih datuma i blagdana hrvatske pobjede nad srbočetničkim agresorom.

Braniteljskom portalu su pristigle poruke iz velikog broja gradova, općina i županija diljem Hrvatske, kako- jednako kao i u ovom gore slučaju državni dužnosnici i oni koji nas sve moljakaju i preklinju kao pudlice za glas u vrijeme izbora, vrlo brzo više nisu ponizni, već postaju bahati, zaboravljajući u svojoj bahatosti okrenuti telefonski broj komunalnog ili nekog drugog tko je zadužen da po zapovijedi njihovih općinskih ili gradskih i županijskih gazda postave barem hrvatske stijegove na važne institucije u svojim mjestima koje izabirom građana predstavljaju. Dokle?

T.H.

Comments are closed.