SRAMOTNO MANIPULIRANJE: Osuđeni hrvatski uznici ponajprije su bili vitezovi, haški uznici, potom Prlić i ostali i na kraju osuđena haška šestorka…

Naime, otišlo se predaleko i vrijeme je da Hrvatska napokon shvati i počme suditi srpskom agresoru, te zatraži od istih ratnu odštetu i onemogući srbsku politiku da primjenjuje zakon o jurisdikciji...

Još jednom napominjemo; U hagu se sudilo visokim vojnim časnicima sa imenima i prezimenima, a ne nikako nekakvoj bosanskohercegovačkoj šestorki ili Prliću i ostalima, sudilo se ljudima sa imenima i prezimenima koji su se branili od agresije.

Sramotna i ponižavajuća je spoznaja, da su visoki časnici HV i HVO polako ali smišljeno gubili identitet ne samo u Hrvatskoj i BiH već i u svjetskoj javnosti. Sustavno i smišljeno udaljavnje i zatiranje identiteta Haaških uznika, ponajprije od strane tzv hrvatskih medija, koji su naišli na odobravanja svih hrvatskih politika koje su samo nastavile istu retoriku zatiranja identiteta istih, po njima haškoj šestorki, koja je samim nazivom već na perfidan način svrstana u nekakvu grupu koja je unaprijed osuđena. Koristili su i termin, Prlić i ostali. Na što nas to podsjeća? Medijskom i političkom manipulacijom sve ih se sustavno udaljavalo od očiju javnosti. Za to je postojao razlog iz kojega se krila ova užasavajuća osuda.

Naime, Hašku presudu u najvećem sramotnom suđenju Hrvatima u kojoj je politički Haaški sud, nakon trinaest i pol godina, izrekao sramotnu, političku i sad već pravomoćnu presudu za “ratne zločine u Bosni i Hercegovini” Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, sad pokojnom Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću, ovih nekoliko dana u svim mainstream medijima od jutra do sutra gledamo više nego u svih dosadašnjih, jako teških za uznike sa imenima i prezimenima,trinaest i pol godina isčekivanja i neizvjesnosti. Posebice u tim objavama prednjači kontraverzna tzv-nacionalna Tv-HRT, a potom i sve Tv kuće od onih većih pa sve do lokalnih, dok velik broj tiskovina slavodobitno objavljiva njihove presude, što svjedočimo ovih nekoliko dana.

Nadalje, hrvatske tiskovine koje su u samom početku, kad su uznici, a koji imaju svoja imena i prezimena kao i visoke časničke činove, ispraćeni u politički sud u Haag, nekoliko su dana o tom znale ponešto napisati ,a potom muk, i tiskovina i Tv kuća, ali i svih službenih politika u Hrvatskoj.

Ostavljeni i zaboravljeni od svih političkih nakupina

Nemar, napuštenost od svih, dilanje dokumentacije i to od najviših hrvatskih dužnosnika  koja je isključivo bila pristrana da ih se osudi, samo je dio rubikona kojim se već unaprijed znalo što će se dogoditi. Naime, veliki broj tzv nevladinih udruga, hrvatskih juda, i svih onih kojima su primarnija bila njihova postavljenja po hrvatskim institucijama i zagarantirani sigurni i masni osobni i ostali dohodci, od već danas nepravedno osuđenih hrvatskih branitelja. No danas nakon jako moralnog i uzvišenog čina ogorčenog nepravdom i neistinama generala Slobodana Praljka, svim političarima su ih puna usta, posebice časnog generala koji je pokazao svima što je to moral.

Svi hrvatski uznici su nepravedno osuđeni, a srbija kao izravni krivac i agresor za sve zlo koje se događalo neokrznuta likuje.

Svima njima poruku je poslao general Slobodan Praljak svojim moralnim činom oduzimanja vlastitog života u haškoj sudnici, nakon što je čuo neshvatljivu i političku osudu haškog suda, izrečenu ne samo njemu već cijelom hrvatskom braniteljskom korpusu koji je vodio obrambeni rat od velikosrpske agresije koja se više nigdje niti ne spominje.

S toga poručujemo‘‘velemožnim’’ haaškim sucima ‘‘ljubiteljima Pravde i Istine’’ kao i svim hrvatskim političarima i političkim nakupinama, da se Uredništvo Braniteljskog portala vrlo dobro sjeća svih progonjenih hrvatskih branitelja u slučaju Gotovina i Markač, za topničke dnevnike te za lijepljenje plakata ili bilo kakve javne potpore od strane aktivista koji su vjerovali u njihovu nevinost,kao i njihovih teških sankcija.

Naše sjećanje nije selektivno pa se nadamo, da ako ova politička presuda u Hagu bude imala bilo kakve konsekvence na hrvatske branitelje kako u hrvatskoj tako i u BiH- NEĆE BITI SELEKTIVNA.

Naime, otišlo se predaleko i vrijeme je da Hrvatska napokon shvati i počme suditi srpskom agresoru, te zatraži od istih ratnu odštetu i onemogući srpsku politiku da primjenjuje zakon o jurisdikciji.

Još jednom napominjemo; U Hagu se sudilo visokim vojnim časnicima sa imenima i prezimenima, a ne nikako nekakvoj bosanskohercegovačkoj šestorki ili Prliću i ostalima, sudilo se ljudima sa imenima i prezimenima koji su se branili od agresije.

Sudilo se visokim časnicima hrvatske vojske i HVO;

Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, sad pokojnom Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću.

Uredništvo braniteljskog portala