SRBI SE SPRDAJU I ISMIJAVAJU VULINA “Mogu da uđem i izađem, a da oni o tome ne znaju ništa!”…VIDEO

Ovo je u kratkom roku četvrti put da mi je Priština zabranila da dolazim, odnosno četvrti put da su prekršili Briselski sporazum i da su prekršili sva dogovorena pravila ponašanja. Priština odlično zna da ja mogu da dođem na prostor KiM kada god hoću, u bilo koji grad...

Vlasti u Prištini u travnju su zabranile ulazak na teritorij Kosova srbijanskim ministrima Aleksandru Vulinu i Vladanu Vukosavljeviću.

-Ministarstvo vanjskih poslova RH: Aleksandar Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku do daljnjega!

Aleksandar Vulin nakon toga je kazao da i može ući i izađi s Kosova, a da prištinske vlasti o tome ne znaju ili da ne mogu da ga spriječe.

“Ovo je u kratkom roku četvrti put da mi je Priština zabranila da dolazim, odnosno četvrti put da su prekršili Briselski sporazum i da su prekršili sva dogovorena pravila ponašanja. Priština odlično zna da ja mogu da dođem na prostor KiM kada god hoću, u bilo koji grad, u koji god hoću i naravno, bez bilo kakvog pitanja”, rekao je Vulin novinarima.

Kako je istakao, “nebrojeno puta je dokazao” da može da dođe u Kosovsku Mitrovicu, kao što može da dođe u Prištinu, može da uđe, izađe i da oni o tome ili ne znaju ništa, ili da ne mogu da ga spreče.

“Oni to jednostavno ne mogu. Ali, ovo je njihov pokušaj da izazovu incident, da ja dođem i da onda čitavu svoju priču o ‘velikoj Albaniji’, etničkom čišćenju, sve nasilje kojim se služe, mržnju koju izlivaju na srpski narod- opravdaju jednim mojim dolaskom na Kosovo i Metohiju” rekao je Vulin.

On im, kako naglašava, “naravno neće dati tu mogućnost” i neće pasti na “tako jeftine trikove” i neće dozvoliti da se igraju sa srpskim narodom na Kosovu.

Vulinove glupe izjave na satiračan način komentirao je Zoran Kesić i emisiji 24 minute:

Predmetom ismijavanja je bilo i Vulinovo gostovanje u u osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš” gdje je učenicima tamošnjeg osmog razreda govorio da moraju posjetiti Kosovo.

– Jel bio neko od vas na Kosovu i Metohiji? Tu griješimo, djeco. Morate bar jednom, svaki Srbin, svaki građanin Srbije bar jednom mora vidjeti Kosovo. Samo da vidi, ništa više. Vidjećete, selo k’o selo, put k’o put, sir k’o sir, ali osjetićete nešto, što ne može da se opiše. Osjetićete se velikim i važnim kad budete videli što je vaš narod prije 1000 godinu mogao napraviti.

Vulin uvjerava učenike koji ga ne šljive, da moraju vidjeti Kosovo barem jednom…

Novi predmet sprdačine s Vulinom je kupnja stana u Beogradu. Kad je ta tema otvorena Vulin je javnost izvijestio da mu je 200. 000 eura posudila suprugina tetka iz Kanade. Gorljivog rusofila i mrzitelja zemalja NATO saveza su su pitali: ” Je li Vuline, tetka je iz Kanadu, nije išla u Moskvu…”

Imate neko drugo pitanje a ne to o novcu? Vulin potpuno zbunjen, a trudi se biti ozbiljan što nikada nije ni bio. Nešto slično serijama “lud, zbunjen ne/normalan”.

G.S.

Comments are closed.