Srbi su ga mučili i ubili na najokrutniji način – još živom spalili su mu tijelo pred ostalim zarobljenicima logora u Dalju! 6. kolovoza 1991. -Ubijen novinar Hrvatskog radija Vukovar Stjepan Penić koji je bio mentor Siniši Glavaševiću!

Novinar Hrvatskog radija Vukovar Stjepan Penić koji je bio mentor Siniši Glavaševiću, ubijen je 6. kolovoza 1991. čime je postao prva žrtva novinarske profesije koja će se rasplamsavanjem velikosrpske agresije na Hrvatsku pokazati pogubnom...Oni će me ubiti, jer znaju da ću zapisati sve što su nam radili. Ali ja im opraštam – bile su posljednje Stjepanove riječi supruzi...

Stjepan Penić živio je u Dalju. Kad je 1. kolovoza 1991. počeo napad na to mjesto, odveden je iz kuće.
Stjepana su nakon ispitivanja pustili, ali su ubrzo došli po njega, mučili ga i ubili na najokrutniji način – još živom spalili su mu tijelo pred ostalim zarobljenicima logora u Dalju.

Novinar Hrvatskog radija Vukovar Stjepan Penić koji je bio mentor Siniši Glavaševiću, ubijen je 6. kolovoza 1991. čime je postao prva žrtva profesije koja će se rasplamsavanjem velikosrpske agresije na Hrvatsku pokazati pogubnom.

Stjepan Penić živio je u Dalju. Kad je 1. kolovoza 1991.  počeo napad na to mjesto, odveden je iz kuće.

Stjepana su nakon ispitivanja pustili, ali su ubrzo došli po njega, mučili ga i ubili na najokrutniji način – još živom spalili su mu tijelo pred ostalim zarobljenicima logora u Dalju.

Oni će me ubiti, jer znaju da ću zapisati sve što su nam radili. Ali ja im opraštam – bile su posljednje Stjepanove riječi supruzi.

Zatočenici logora u Dalju, među kojima je bilo žena i djece, svjedočili su zvjerstvima nezamislivim za vrijeme u kojima su se događala.

Novinari koji su se nalazili na istočnoj bojišnici u to su vrijeme pokušali doznati istinu o stradanjima Hrvata u okupiranom Dalju, ali svaki je njihov pokušaj završavao neuspjehom. Članovi Komisije za prekid vatre uspjeli su otići na, poslije će se pokazati uzaludne pregovore u to mjesto, ali ne i pripadnici sedme sile.

U Domovinskom ratu Stjepan Penić bio je prva žrtva među hrvatskim novinarima i tehničarima, a život su izgubili i Gordan Lederer, Žarko Kaić, Đuro Podboj, Nikola Stojanac, Zdenko Purgar, Pavo Urban, Živko Krstičević, Ivan Maršić, Tihomir Tunuković, Tomica Belavić, Željko Ružičić, Branimir Polovina i Siniša Glavašević, kojemu je Stjepan Penić bio mentor.