SRBIJA: “Kleptomani Hrvati nam kradu Ruđera Boškovića! To je jedan od 100 najznamenitijih Srba svih vremena!”

S drugim danom ovog mjesta na snagu je stupila službena primjena novog imena za Zračnu luku Dubrovnik, koja je postala Zračna luka Ruđer Bošković. Riječ je o hrvatskom znanstveniku i filozofu rođenom u Dubrovniku 18.5.1711. O važnosti i aktualnosti Boškovićevih misli u suvremenoj znanosti svjedoči i izjava W. Heisenberga (1958).

“U Boškovićevu djelu nalazi se mnoštvo ideja koje tek u modernoj fizici posljednjih pedeset godina dolaze do potpuna izraza i koje pokazuju kako su bila ispravna filozofska gledišta kojima se Bošković rukovodio u svojoj prirodnoj znanosti”.

A vijest o novom imenu aerodroma izazvala je reakcije na srpskim portalima. Pritom prednjači Informer koji je ovo popratio naslovom: “Kleptomani! Hrvati nam oteli još jedno slavno ime! Evo kako se od danas zove aerodrom u Dubrovniku.”

“Patološki nagon za krađom”
“Hrvati imaju patološki nagon za krađom srpskog naslijeđa, pa su tako poslije Nikole Tesle na kovanicama eura ovog puta odlučili da aerodrom u Dubrovniku ponese ime poznatog astronoma Ruđera Boškovića, jednog od 100 najznamenitijih Srba svih vremena”, pišu i nastavljaju. 

“Domaći stručnjaci oštro su osudili taj novi skandalozni potez ustaša, uz napomenu da sve to rade zbog ogromne mržnje prema Srbima! Podsjetimo, prije Ruđera Boškovića hrvatski kleptomani prisvojili su i Ivu Andrića i Nikolu Teslu. Iako su se ovi velikani cijelog života deklarirali kao Srbi, hrvatski mediji su ih bez srama prisvojili i predstavili kao svoje najveće naučnike i pisce. Samo zato što su rođeni na tlu današnje Hrvatske ili, kako kažu, u “hrvatskoj dijaspori”, misleći na Mostar, rodno mjesto pjesnika Alekse Šantića.

Koliko nemaju stida i srama i koliko žele da posjeduju sve što je srpsko, potvrđuje i činjenica da je Zagreb planirao i da Novaka Đokovića proglasi za Hrvata, i to usvajanjem posebnog zakona!?!”, piše srpski tabloid i nije jedini.”