SRCE ŠAMPIONA McGregor je izdržao teške udarce u 10 rundi i oduševio sve…Floyd Mayweather mu pokazao da je boks plemenita vještina…(FOTO)

Nadam se da sam zabavio navijače, možda je sudac trebao pustiti borbu, samo sam bio malo umoran. Šteta što nije pustio da me nokautira kao čovjeka. Sjajan je taj Mayweather, nije pretjerano...

Floyd Mayweather nokautirao Conora McGregora

SRCE ŠAMPIONA McGregor je izdržao 10 rundi i oduševio sve. Conor McGregor (29), UFC prvak u dvije kategorije, izdržao je deset rundi protiv Floyda Mayweathera (40), boksačkog prvaka svijeta koji nikad nije izgubio meč. Nije se htio predati, ali sudac je morao prekinuti te je na kraju Floyd Mayweather pokazao Conoru McGregoru da je boks ipak plemenita vještina i da razlika od 12 godina ne prestavlja ništa kada su u pitanju velika boksačka imena poput Floyda Mayweathera.

Floyd Mayweather vratio se iz mirovine i u spektakularnoj borbi u Las Vegasu, svojoj prvoj nakon dvije godine borbi, pobijedio je Conora McGregora tehničkim nokautom u desetoj rundi i UFC-ovcima pokazao da ostanu u oktogonu, a ring neka prepuste boksačima.

sudac prekida borbu zbog tehničkog nokauta

Svijet je zanimalo može li vrhunski UFC borac i prosječan boksač nešto napraviti protiv vrhunskog boksača prema boksačkim pravilima. Ne može, nije bio ni blizu.

No nije tako izgledalo u prve tri runde, ali čak ni tada, kad je Conor bio u zanosu i na trenutke izgledao kao čovjek koji može parirati neporaženom svjetskom prvaku za kojeg mnogi analitičari kažu da je najkompletniji boksač u zadnjih 20 godina, nije ozbiljnije uzdrmao Mayweathera. Amerikanac je imao taktiku koja je na kraju bila pobjednička.

Megaspetkakl u Las Vegasu bio je više od boksa, Mayweather je ovdje predstavljao boks i njemu je na kocki bilo puno više. Borio se s čovjekom koji je iz drugog sporta i morao je obraniti čast boksa. To je napravio. Na trenutke se poigravao sa svojim protivnikom…

Nakon prve tri runde u kojima je Conor solidno boksao, Mayweather je preuzeo konce i pokazao zašto ga smatraju najboljim ikad. Iako se nije borio dvije godine, iako mu je 40, a Conoru 29, bila je to jednosmjerna vožnja. Zapravo je čudo da je Conor izdržao do desete runde, koju rundu prije gotovo je zadrijemao od Mayweatherovih udaraca.

Floyd uvjerljivo vodio

No uskočio je sudac koji je prekinuo seriju udaraca koja je prešla u makljažu i sve je bilo gotovo.

U trenucima kad je sudac prekinuo meč u desetoj rundi, suci uz ring uvjerljivo su na svojim karticama dali prednost Mayweatheru.
Amerikanac je vodio i pobijedio bi i da je Irac izdržao do kraja i to jednoglasnom sudačkom odlukom.

Mayweather je pokazao zašto je jedan od najboljih defenzivaca u povijesti boksa.

McGregor je imao 430 udaraca u deset rundi, ali samo 111 je prošlo što je 26 posto.

Mayweather je ukupno imao 320 udaraca, 170 je pogodio što je sjajnih 53 posto protiv ipak nedoraslog protivnika.

Conore, pravi si šampion

Prije borbe su se vrijeđali, provocirali… Ali na kraju su se zagrlili i odali počast jedan drugome. Mayweather je odradio 50. borbu u karijeri i 50. je put pobijedio. I rekao da je ovo kraj. Opet. Ovaj put, tvrdi, sto posto. Obranio je čast boksa i povukao se, s 250 milijuna dolara u džepu pa je opet najbogatiji penzioner u povijesti sporta.

Conor nije razočarao, dapače, iznenadio je sve u prvim rundama. I nitko mu ne može prigovoriti ni riječ. Pristupio je ovome maksimalno ozbiljno, nije došao samo odraditi borbu, riskirao je, pokušavao, ali na drugoj je strani bio sinonim za boks, jedan od najsavršenijih teničara u boksačkom svijetu. Bravo za obojicu!

MCGREGOR:

Nadam se da sam zabavio navijače, možda je sudac trebao pustiti borbu, samo sam bio malo umoran. Šteta što nije pustio da me nokautira kao čovjeka. Sjajan je taj Mayweather, nije pretjerano brz ni jak, ali je nevjerojatno kompaktan. Mislio sam da ga imam u prvim rundama, rekao je Conor McGregor.

10. RUNDA

Idemo u desetu rundu. Hoće li i ovu Irac preživjeti? Neće. KRAJ! Mayweather je slavio prekidom u desetoj rundi. Bravo za Conora, bravo i za suca koji je prepoznao trenutak jer Irac više nije mogao stajati, nije se mogao braniti. No odradio je deset borbi s neporaženim prvakom svijeta u sportu koji nije njegov matični. Irac je pokazao da ima srce šampiona i može biti ponosan na sve što je napravio u ovoj borbi. D.J.

KRAJ ŽESTOKE BORBE