ŠTO GA ŽULJA?…PLENKOVIĆ NA BRITANCU PRIŠAO ŠTANDU INICIJATIVE ’67 JE PREVIŠE’ PA UPITAO VOLONTERE ‘Zašto niste skupljali potpise prije pet godina?

twitter

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u večernjim satima bio je na Britancu gdje je prošao pokraj štanda na kojemu se prikupljaju potpisi za referendumsku inicijativu ’67 je previše’…

Kako javlja GONG, premijer se volonterima na štandu obratio pitanjem: ‘Zašto to niste skupljali prije pet godina?’. Gong pritom nije zabilježio jesu li mu i što volonteri odgovorili.

Predstavnici sindikalne Inicijative “67 je previše” u petak su rekli kako je odaziv građana za potpisivanje peticije puno bolji zadnjih dana, a Plenković je prije tri dana komentirao da podizanje dobi za odlazak u mirovinu na 67 godina nije izmislio “ministar Marko Pavić ili Andrej Plenković, nego da je to uvela SDP-ova vlada”.

“Moramo vidjeti žele li neki u hrvatskom društvu promjene na bolje ili ne žele. Svi vape za reformama, a kada napravite reformu u interesu sadašnjih i budućih umirovljenika, onda je žele srušiti. U redu, ali se onda moramo zapitati što želimo. Ja sam spreman za svaku raspravu, ova se reforma dugo radila s puno osjećaja za ono što kao država možemo napraviti”, rekao je.